НОВАК СЕ НАДА ОСВЕЖЕЊУ: "Не бих волео да дође тајфун, али мало кише и ветра би помогли"

Novosti online

26. 07. 2021. у 18:43

ПРОШАО је Новак Ђоковић у треће коло олимпијског турнира, али и даље није задовољан условима у којима се игра тениски турнир у Токију.

НОВАК СЕ НАДА ОСВЕЖЕЊУ: Не бих волео да дође тајфун, али мало кише и ветра би помогли

Фото: АП

Против Немца Штруфа, у дуелу који је припао српском асу са 2:0, по сетовима 6:4, 6:3, временски услови били су нешто повољнији него против Боливијца у првом колу, али и даље су влажност и врућина биле тшко подношљиве.

Организатори ових дана стрепе од најављеног тајфуна који се очекује у главном граду Јапана, али то би можда могло да представља преко потребн оосвежење тенисерима.

- Не бих да кажем да се надам да ће тајфун доћи, али надам се да ће можда пасти киша, да буде мало јачи ветар, да се освежи све. Поприлично је устајао ваздух, велика влага и та комбинација велике влаге и велике врућине је брутална за нас на терену, на тврдој подлози је то још додатних 10-15 степени, јер се све апсорбује. Данас је доста пријатније на терену, надам се да ће и наредни дани бити бољи за игру - рекао је Новак за РТС.

Ноле иначе није једини који се жали. Француски тенисер Жил Симон каже да су играчи у оваквим условима беспомоћни.

- Брутално је што за промену страна имамо минут. Волео бих организаторе да видим како је то имати једноминутну паузу на 40 степени - рекао је Симон.

- За опоравак је потребно више. Ноге више раде, а пулс после размене расте. Врти ти се у глави. Играмо као роботи, беспомоћни смо.

У понедељак је стигла потврда да ће Новак Ђоковић наступити и у микс дублу са Нином Стојановић.

Жреб за то такмичење обавиће се у уторак, а Нолетов противник у синглу већ је познат - биће то Шпанац руског порекла Алехандро (Александар) Давидович-Фокина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)