ЂОКОВИЋ БЕСАН НА ОРГАНИЗАТОРЕ: Новак жестоко ударио на ИТФ, није могао више да ћути

Новости онлине

24. 07. 2021. у 17:13

Новак Ђоковић је за нешто више од сат времена тениса и без претерано великих проблема поразио Хуга Делијена на старту Олимпијских игара резултатом 6:2, 6:2.

ЂОКОВИЋ БЕСАН НА ОРГАНИЗАТОРЕ: Новак жестоко ударио на ИТФ, није могао више да ћути

Фото: АП

Једини проблем српском асу били су временски услови, односно велика врућина у Токију данас, о чему је Ђоковић говорио након тријумфа.

- У суштини, питања су увек иста. Питали су ме какво је искуство у олимпијском селу, какав је био данашњи меч. То могу и вама да кажем, вероватно вас интересује. Мислим да сам одиграо колико је довољно за победу. Има неких сегмената који су били добри, некох који су били мање добри, који су били бољи на тренингу, али то је потпуно нормално. Знам да могу много боље. Олимпијске игре су, очекивања су велика, притисак, али 6:2, 6:2, провео сам на терену колико је требало. Услови за игру су тешки, исцрпљујуће је бити на терену по овој врућини. Поготово када је сунце - почео је Ђоковић након меча.

Српски ас се потом директно усмерио ка ИТФ и организационим стварима које не иду на руку играчима.

- Ево сада је јако пријатно. Не разумем зашто ИТФ не помери почетак првих мечева са 11 на 15 часова. Ионако би се играло до поноћи. Ево и сада ко зна до када ће се играти. Имају осветљење на сваком терену. Добро, можда им је довољно јак изговор и разлог телевизија, али временска зона и Америке и Европе је боља када се овде игра касније.

Играти за Србију је Новаку Ђоковићу нешто посебно.

- Искуство је представљати своју земљу и свој спорт. Посебно је искуство у олимпијском селу, много спортиста ми је прилазило. Почаствован сам толиком пажњом и сигурно да ми годи и да ми прија, до неког тренутка када ми је потребно да се склоним са стране и да се посветим некој својој рутини, да се фокуситам на оно што је мени најбитније. Али олимпијско искуство је другаћије од било код другог турнира који ми имамо у току године и трудим се да упијем то што више могу.

Јан-Ленард Штруф ће бити следећи противник Ђоковићу на путу ка олимпијском одличју.

- Имам добар скор против њега, имали смо неколико тежих мечева. Ако га крене сервис изузетно је опасан, уме да изађе и на волеј, лоптице могу брже да лете, па су за играче попут њега ови услови одлични. Очекујем да ће доста да ме напада, да ми скраћује лопте, да ми одузима време. Знам шта ме очекује, спремићу се и надам се најбољем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)