БОЖИДАР МАЉКОВИЋ ПРЕД ПОЧЕТАК ОИ: Наши шампиони на светом задатку

Танјуг

22. 07. 2021. у 15:22

ПРЕДСЕДНИК Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић истакао је да је задатак наших спортиста да се у Токију представе у што бољем светлу.

БОЖИДАР МАЉКОВИЋ ПРЕД ПОЧЕТАК ОИ: Наши шампиони на светом задатку

Фото: ОКС

- Много рада, дана и година уложили смо да дођемо на Олимпијске игре. Кад смо већ ту, наш свети задатак је да се прикажемо у најбољем могућем светлу - поручио је председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић и додао:

- То смо причали кад смо долазили. Дај највише што можеш тог дана и мирно спавај. Мислим да смо спремни да то и урадимо. ОКС је установа која је стара 111 година, има велику традицију. Ми смо наследници великих шампиона - истакао је Маљковић на званичној конференцији за медије олимпијског тима.

- Ови људи су најбољи део српског народа, нације, Србије и Републике Српске. То кажем и овде и у овој земљи и у Бањалуци. Борићемо се за лична имена, фамилију, рејтинг, тимове и нашу државу - додао је Маљковић.

- Олимпијски комитет очекује да ће хиљаде и хиљаде дечака и девојчица кренути после ових људи, шампиона, у спорт. То је наша света мисија и задатак.

Он је позвао и новинаре да помогну у стварању добре атмосфере.

- Да цитирам Филипа Филиповића, који је из Београда тражио да будемо позитивни. Да ако не можемо да помогнемо, да бар не одмажемо у стварању добре, праве атмосфере. А она је у људима одлична. Наравно, прилике нису, то сами знате. Кад се освоји медаља, пракса је показала, а ја сам сведок томе, добар део те медаље заслужује и добар, правичан, исправан новинар - истакао је Маљковић.

Подсетимо, Олимпијске игре почињу 23. јула и трају до 8. августа.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)