ИСПРАВКА: Арапски коментатор није “запевао” када је угледао навијачицу

Novosti online

19. 06. 2021. у 15:14

Погрешно смо пренели информацију да је арапски коментатор почео да пева усред преноса утакмице, очаран лепотом навијачице на трибинама.

ИСПРАВКА: Арапски коментатор није “запевао” када је угледао навијачицу

ФОТО: Принтскрин

Текст садржи нетачну тврдњу о настанку снимка. Оригинални исечак који приказује навијачицу на трибинама датира из 2019. године, с утакмице између руског клуба Краснодар и грчког Олимпијакоса, одржаног на Стадиону Краснодара, а не са актуелног Европског првенства у фудбалу.

Такође, звук "арапског коментатора" није аутентични део оригиналног снимка, него је реч о монтажи - о монтажи у срвси прављења пародије и смешног видео-клипа.

Видео који смо пренели је пародија чији је аутор арапски комичар Сулејман Ан-Анзи. Дакле, он не приказује арапског коментатора који усред преноса утакмице Европског првенства пева лепој навијачици са трибина.

Снимак у више наврата иде уназад. Девојка на трибинама се зумира и снимак се пушта испочетка, због чега се могло уочити да се видеом манипулисало у неком од програма за обраду видеа.

FakeNews трагач контактирао је Ан-Анзија, а он им је рекао да "никада није био ‘прави’ коментатор, а овакву врсту хумора изабрао је како би се разликовао од других комичара".

У анализи FakeNews Трагача такође се наводи када је пародија настала:

- Пародију је снимио пре око месец дана, а затим брзо одлучио да је уклони са свих платформи. „Избрисао сам снимак јер није намењен малолетницима”, каже Сулејман за FakeNews Трагач и додаје да се убрзо предомислио пошто је схватио какву је популарност видео-снимак достигао на туђим профилима на друштвеним мрежама, који су снимак преузели без навођења извора.

Дакле, вирални снимак не приказује испад арапског коментатора током преноса утакмице Европског првенства, већ пародију за коју је комичар користио исечак из преноса утакмице која се играла прие две године.

Напомена: Захваљујући порталу Раскринкавање.ба, овај чланак је измењен и информација коју смо пласирали је исправљена.

Првобитан изглед нетачног текста:

Пажњу редитеља спортских преноса по обичају највише добијају лепе жене, а управо једна од њих опчинила је арапског спикера. 

Она је седела на трибинама и посматрала један меч, а када је "упала" у телевизијски кадар коментатор није могао да одоли. На крају је чак и запевао!

Погледајте како је то изгледало: 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)