БДП НЕ ЛАЖЕ, НАУЧНА МЕТОДА ОДРЕДИЛА ШАМПИОНА: Ако је веровати овој статистици Французи освајају Еуро, прате их Енглези...

Novosti online

08. 06. 2021. у 09:58

НЕПОСРЕДНО пре почетка Европског фудбалског првенства научници и статистичари са универзитета у Дортмунду, Минхену, Инсбруку, Генту и Молдеу направили су заједничко истраживање и утврдили да ће Француска бити најверојатнији европски првак с 14.8 посто могућности.

БДП НЕ ЛАЖЕ, НАУЧНА МЕТОДА ОДРЕДИЛА ШАМПИОНА: Ако је веровати овој статистици Французи освајају Еуро, прате их Енглези...

ФОТО: Депоситпхотос

Французе на тој статистичкој лествици следе Енглези с 13.5 посто, Шпанци с 12.3, а четврто место деле Португалци и Немци с 10.1 посто.

Статистичари су у својим истраживањима комбиновали различите моделе. Нпр, снага појединих тимова израчунавала се на неколико параметара, попут тржишне вредности фудбалера, броја играча који су играли у Лиги шампиона, броја наступа у лиги, као и економских и социјалних параметара појединца земље (становништво, бруто домаћи производ, итд...).

- Предвиђања увек могу промашити коначан резултат, иначе би фудбалски турнири били врло незанимљиви. Послужили смо се вероватноћом, а не поузданим подацима, рекао је професор Ахим Зелис са универзитета у Инсбруку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)