УХАПШЕНА МАЈКА НЕКАДАШЊЕГ ФУДБАЛЕРА ЗВЕЗДЕ: Осумњичена за милионске малверзације!

Новости онлине

28. 05. 2021. у 15:42

У заједничкој акцији инспектора Пореске полиције и Министарства унутрашњих послова ухапшена је мајка бившег фудбалера ФК Црвена Звезда Филипа Ђорђевића, пише портал Република.

УХАПШЕНА МАЈКА НЕКАДАШЊЕГ ФУДБАЛЕРА ЗВЕЗДЕ: Осумњичена за милионске малверзације!

ФОТО: Депоситпхотос

Она је иза решетака завршила заједно са још четири особе из Београда и Лознице због сумње да су сучесништву извршили кривична дела пореске утаје, злоупотребе службеног положаја, као и злоупотребе положаја одговорног лица.

На тај начин оштећен је буџет Републике Србије у износу од преко 130 милиона динара, саопштила је Пореска управа.

ФОТО: АП

Како је саопштено, одговорно лице привредног друштва из Лознице је, у периоду од 28. децембра 2017. до 5. децембра 2018. године, на основу документације неистините садржине коју је сачинило запослено лице у истом привредном друштву и уз помоћ царинских службеника, омогућило да привредном друштву буде издато одобрење за коришћење царинског поступка са економским дејством - активно оплемењивање, иако није испуњавало услове за обављање ове делатности.

На основу наведеног одобрења, избегнуто је утврђивање и плаћање акцизе на увезену робу - деривате нафте у износу од 82.673.631,40 динара, ПДВ-а у износу од 42.599.101,01 динара, као и царинских дажбина у износу од 5.123.579,12 динара.

Одговорним лицима одређена је мера задржавања до 48 часова и они ће уз кривичну пријаву бити спроведени Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, наводи се у саопштењу.

(Република) 

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)