ИНСПЕКЦИЈА ЧЕШЉА ФСС: Ко је и због чега у Савезу кршио Закон о спорту?!

Н. ИЉУКИЋ

27. 05. 2021. у 09:45

ПУЧ у ФСС који је предводио Новица Тончев је, за сада успео, а група окупљена око првог човека Радника из Сурдулице и министра у Влади Србије је брзопотезно, пре четири дана, сменила са места заменика председника Марка Пантелића и на његово место поставила Ненада Бјековића.

ИНСПЕКЦИЈА ЧЕШЉА ФСС: Ко је и због чега у Савезу кршио Закон о спорту?!

Фото: Nebojsa Parausic

"Пучисти" окупљени у Извршни одбор који можда и нема легитимитет да ради су признали да су месецима кршили Закон о спорту, а ко је овде у праву и шта ће на крају да се догоди, пресудиће можда Основни суд у Београду, можда и УЕФА, али ће пре свих њих у истрагу да се укључи Спортска комисија, односно Одсек за инспекције послове у спорту, који функционише при Министарству омладине и спорта.

У наредних неколико дана кренуће инспекцијски надзор свих одлука које су у последњих годину дана довеле до сукоба две фракције у ФСС, а све је кулминирало оставком бившег председника Славише Кокезе који је пре два месеца напустио функцију због сумњи да је укључен у организовани криминал.

Спортска инспекција има својих шест основних делатности, али у случају ФСС има апсолутно право да "својим решењем привремено забрани обављање спортских активности и спортских делатности због неиспуњености услова за њихово обављање, до испуњавања услова". ФСС је циркусом који је створен пре неколико дана апсолутно испунио све услове да на Теразије 35 уђу спортски инспектори и утврде ко је у праву и ко ће да седне на место заменика председника ФСС: Пантелић или Бјековић. Односно, ко мора да напусти Теразије 35.

Фудбалска јавност у Србији је углавном збуњена дешавањима од понедељка, али и једва чека да се види ко "мафија" по кући фудбала. Одговор ћемо сачекати неколико дана, када спортски инспектори из Министарства омладине и спорта темељно, ваљда и по слову Закона о спорту, ураде свој посао. Апсурд је да ће ући у савез који је јавно и отворено признао да је његов Извршни одбор кршио тај исти закон од октобра 2020. када је Пантелић постављен за заменика председника.

ЉАЈИЋ: РАЗМИШЉАМ О КАНДИДАТУРИ

 РАСИМ Љајић, потврдио је писање "Новости", и рекао да ће се највероватније кандидовати за председника ФСС у емисији "Прави угао" на РТВ Војводина.

- Не кажем да ћу се кандидовати, али да размишљам, то свакако. Мени не треба никакав статус, био сам на различитим положајима у држави, и своје амбиције сам остварио. Многи људи су ме звали и питали ме да ли сам нормалан да идем у "осиње гнездо", како сада сви виде ту организацију. Ја ћу ићи тамо, кандидоваћу се, јер верујем у наш фудбал, да можемо да будемо најјачи у региону и да имамо најрегуларнију лигу - рекао је Љајић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)