НОВА НАДА ИЛИ ИМПЕРИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ? Пантелић: Нећу одустати од борбе за српски фудбал! Бјековић:Ово не служи никоме на част

Novosti online

24. 05. 2021. у 17:41

РАТ фракција у Фудбалском савезу Србије! Вршилац дужности председника Марко Пантелић покушава да очисти српски фудбал, али пучисти су изабрали своје руководство и на чело поставили Ненад Бјековића.

НОВА НАДА ИЛИ ИМПЕРИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ? Пантелић: Нећу одустати од борбе за српски фудбал! Бјековић:Ово не служи никоме на част

Фото: Nebojsa Parausic

Групу коју Бјековић предводи чине Новица Тончев, Драган Симовић, Јован Шурбатовић, Милан Караџић, Драгомир Лазовић, Саша Бајчетић, Бранко Стојаковић, Марјан Рнић, Драган Илић и Душан Мракић, а ова последња четворица су, уз легенду Партизана, током дана разрешени функција.

Поменути фудбалски радници су недуго затим одлучили да смене Пантелића са места вршиоца дужности председника ФСС и на то место поставе Ненада Бјековића, а све како би спровели одређене планове у дело. Између осталог и проширили лигу на 18 тимова, односно оставили Рад и Јавор у истој.

– Ова одлука Извршног одбора је за мене велика част и велико признање. Волео бих да сам у неким лепшим околностима изабран за првог човека српског фудбала, ово што се дешава не служи никоме на част. Шта је ту је, верујем да ћу уз помоћ најближих сарадника радити за добробит српског фудбала. Ја сам више човек терена, али имам уз себе људе који имају искуства и знају како се руководи озбиљном организацијом као што је Фудбалски савез Србије – рекао је Бјековић за сајт ФСС.

С друге стране, Марко Пантелић најавио је кривичне пријаве против пучиста због злоупотребе печата ФСС.

- Ја као одговорно лице у систему Фудбалског савеза Србије нећу одустати од борбе да се фудбал и поједини органи ФСС очисте од оних који су га злоупотребили само за своје уске интересе. Све што радим чиним за боље сутра српског фудбала и покушаји као што је овај неће ме спречити да истрајем у борби за чистији, праведнији и бољи фудбал у Србији - рекао је Пантелић у свом саопштењу, а управо то је оно што је засметало "пучистима" који су кренули у акцију пре седнице ИО заказане за три дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)