БУКТИ РАТ У СРПСКОМ ФУДБАЛУ: Кокезини људи хоће на силу да остану у ФСС

Новости онлине

24. 05. 2021. у 17:07

ПОСЛЕ одлуке Марка Пантелића, вршиоца дужности председника Фудбалског савеза Србије, да спречи пуч, смени одређене чланове Извршног одбора и тако направи значајан корак ка оздрављењу српског фудбала, група пучиста под вођством Ненада Бјековића и неколико савезника бившег председника ФСС Славише Кокезе и даље не жели да напусти своје фотеље.

БУКТИ РАТ У СРПСКОМ ФУДБАЛУ: Кокезини људи хоће на силу да остану у ФСС

Фото: ФСС

Групу коју Бјековић предводи чине Новица Тончев, Драган Симовић, Јован Шурбатовић, Милан Караџић, Драгомир Лазовић, Саша Бајчетић, Бранко Стојаковић, Марјан Рнић, Драган Илић и Душан Мракић, а ова последња четворица су, уз легенду Партизана, током дана разрешени функција.

Поменути фудбалски радници су недуго затим одлучили да смене Пантелића са места вршиоца дужности председника ФСС и на то место поставе Ненада Бјековића, а све како би спровели одређене планове у дело. Између осталог и проширили лигу на 18 тимова, односно оставили Рад и Јавор у истој.

Уједно ово је и покушај дестабилизације плана који Пантелић има како би извукао српски фудбал који годинама плива у муљу, а у ком је ова последња сезона била та "кап која је прелила чашу."

Сетите се само последњих неколико кола Суперлиге, после којих нам се цео свет смејао због склањања утакмица са листа кладионица због индиција да су сумњиве, а затим и дописа из УЕФА којима су потврђене нечасне радње.

Шта тек рећи за суђење које је ове сезоне вероватно било и најгоре откако постоји Суперлига, а велику заслугу за то има управо један од пучиста Милан Караџић - председник Судијске организације.

Јасно је да је Караџић на то место дошао по налогу доскорашњег председника ФСС Славише Кокезе, те да су "пучисти" практично остатак његовог система који је и урушио темеље ФСС.

Такође, незванично се може чути да је друга струја оптужује Караџића да је најмање имао утицаја на делегирање судија и да је само "преписивао" оно што су му други наређивали.

Такође, Пантелић ће у међувремену поднети кривичну пријаву и против генералног секретара Јована Шурбатовића због злоупотребе печата ФСС, те је свима јасно да се овај "рат" може завршити само уз помоћ правоснажних органа.

- Ја као одговорно лице у систему Фудбалског савеза Србије нећу одустати од борбе да се фудбал и поједини органи ФСС очисте од оних који су га злоупотребили само за своје уске интересе. Све што радим чиним за боље сутра српског фудбала и покушаји као што је овај неће ме спречити да истрајем у борби за чистији, праведнији и бољи фудбал у Србији - рекао је Пантелић у свом саопштењу, а управо то је оно што је заметало "пучистима" који су кренули у акцију пре седнице ИО коју је сам вршилац дужности ФСС заказао за три дана.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)