РУШИМО ТАБУЕ 21. ВЕКА: Глумац Сем Адегоке, Џеф Колби из "Династије"

М. Ј. М.

10. 05. 2021. у 16:26

КАДА је пре скоро четири деценије загосподарила малим екранима широм света, сапуница "Династија" била је права ТВ револуција. У погледу свега - од контроверзних тема, астрономског буџета, моде, па све до чувених туча главних јунакиња.

РУШИМО ТАБУЕ 21. ВЕКА: Глумац Сем Адегоке, Џеф Колби из Династије

Сем Адегоке и Елејн Хендрикс / Фото Фокс

Култна сага о недаћама у свету богатих, поставила је конкуренцији озбиљан задатак, на који ни данас није лако одговорити, а чија се суштина крије у - храбрости. Петљу да старој "Династији" стану на црту, нашли су продуценти Џош Шварц и Сали Патрик и својим римејком, те 2017. године "проговорили" су о темама које су табу 21. века. Тако је гламурозна плавуша Кристл у новој верзији, чију трећу сезону пратимо понедељком (Фокс лајф, 21.00), постала врела латина, а Џеф Колби, заклети непријатељ Блејка Карингтона - црнац.

Глумац Сем Адегоке који је у новој "Династији" дочарао новопоченог милијардера, у ексклузивном интервјуу за "Новости", открива како се навикао на сјај и луксуз, који сапуница носи са собом.

- Чини ми се да се овај римејк појавио у правом тренутку. Људи су таман толико заборавили стару "Династију", да неким новим генерацијама ово буде сасвим нова прича, а опет су сећања на легенде које су оживеле Карингтонове и Колбијеве и те како живе и носе одређену одговорност. Никоме од нас није било нимало лако ући у ликове које су, пре нас, "носили" Џон Форсајт, Линда Еванс, Џоан Колинс, или у мом случају Џон Џејмс. Они су део ТВ историје која се мора поштовати - поручује млади глумац нигеријских корена.

* Како сте успели да побегнете сенци тих леге нди које су и данас синоним за "Династију"?

- Једноставно смо модернизовали причу. Људи греше када мисле да је "Династија" прича о богаташима, интригама и скандалима. Основу оригиналне, баш као и ове наше нове верзије, чине односи у породици и међу људима. То је једна нит која се никада не мења. Мења се само природа и окружење у којима се ти односи развијају. Гледаоце провоцирамо неким забрањеним темама које су данас актуелне. Суштина "Династије" је била и остала провокација. Храброст да се прича о ономе о чему сви ћуте.

* О чему сте ви кроз лик Колбија проговорили у новој верзији?

- Велика ми је част што сам у новој серији дочарао лик младог, богатог и утицајног црнца. То је за нас била прилика да придобијемо нову публику. Видети једног младог и успешног црнца, као инспирацију и лик за пример, велика је ствар. То је био један заиста храбар потез.

ИЗ АФРИКЕ У "ДИНАСТИЈУ"

СЕМ Адегоке, рођен и одрастао у Лагосу, у Нигерији, са родитељима, мисионарским свештеницима, и својих шесторо браће и сестара, још као мали, из Африке се преселио у Минесоту. Ту је завршио студије маркетинга и финансија и освестио политичка и друштвена опредељења. Борба за права Афромаериканаца у САД постала је једна од његових главних преокупација, а већ на Универзитету постао је председник Уније студенета црнаца, заменик председника свог братства и члан студентске Владе. Пре "Династије" глумио је у документарном филму "Мајкл Џексон - У потрази за Недођијом", а гледали смо га и у "Месту злочина".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)