„УКРШТАЊЕ“ ТАМБУРА НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ: „Тамбурица фест“ од 19. до 21. августа у Новом Саду

С. Б.

06. 05. 2021. у 12:42

ОВОГОДИШЊИ „Тамбурица фест 2021“, у свом 14. издању, од 19. до 21. августа у центру Новог Сада и на Петроварадинској тврђави, окупиће по традицији велики број домаћих и иностраних мајстора пера и жице.

„УКРШТАЊЕ“ ТАМБУРА НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ: „Тамбурица фест“ од 19. до 21. августа у Новом Саду

Фото: Д. Дозет

Како потврђују организатори, на званично најбољем фестивалу етно музике у Европи и најбољој туристичкој манифестацији у Србији, у такмичарском делу програма наступиће шест оркестара из Србије, САД, Хрватске, Словеније, Мађарске и Румуније, а публика ће сваке, од три фестивалске вечери, као и претходних година, имати прилику да ужива у солистичким концертима уметника из земље и региона.


Организатори манифестације која негује све видове уметничког израза, такође истичу да ће уводно фестивалско вече, 19. августа, почети тамбурашком променадом, вожњом фијакера „окићених“ тамбурашима новосадским булеварима, све до централних градских улица и Трга слободе. У центру града предвиђени су наступи фолклорних и тамбурашких ансамбала културно-уметничких друштава, као и јединствена шетња у којој ће тамбураши са љубитељима сетног звука посетити  историјске знаменитости Новог Сада.

Преостале две вечери са садржајним и богатим програмом, биће одржане на Петроварадину, планетарном центру тамбураштва, где ће се виртуози тананих струна надметати за престижан трофеј најбоље тамбурашке банде, али и  титулу најбољег примаша, бегешара, вокалног солисте, бас примаша…

Такође, у ревијалном делу фестивала на Петроварадинској тврђави, представиће се читав низ познатих тамбурашких оркестара и, посебно, у целовечерњим концертима наступиће звезде естраде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)