СИМПСОНОВИ ПРОМОВИШУ МРЖЊУ: Чувени британски певач реаговао на последњу епизоду

Novosti online

21. 04. 2021. у 12:58

БРИТАНСКИ певач Морисеј оптужио је Симпсонове за мржњу и необразовање пошто је у последњој епизоди те анимиране серије приказана неласкава пародија ћудљивог британског певача очито надахнута бившим фронтменом рок бенда Смитс.

СИМПСОНОВИ ПРОМОВИШУ МРЖЊУ: Чувени британски певач реаговао на последњу епизоду

Фото: ЕПА

У тој епизоди надарена Лиса Симпсон ствара новог имагинарног пријатеља, депресивног, али харизматичног британског рокера из 80-их година који прилично налик Морисеју.

Лик коме глас позајмљује холивудска звезда Бенедикт Камбербач, загрижени је веган, баш као Морисеј. Лису је надахнуо својом музиком и саркастичним друштвеним коментарима. Међутим, кад Лиса дође на концерт његовог бенда Снуфс у данашње време, шокирана је и разочарана што уместо имагинарног и полетног певача види задртог, гојазног и мрзовољног месоједа.

Морисеј није био одушевљен својим ликом и сматра да су га творци Симпсона "напали безобзирно и с мржњом". У подугачкој објави на својој интернет страници написао је како приказ призива тужбу, али у "свету опседнутом законима против говора мржње нема ниједног који би заштитио мене".     

Додао је и да је навикао на то да о њему нико не пише чињенице и да је за "писање Симпсона потребна очито само неукост".

Морисеј, који има данас 61 годину, славу и култни статус стекао је предводећи Смитсе, један од најцењенијих и најутицајнијих бендова 80-их година. Откако се бенд распао 1987. има самосталну каријеру, али стално је окружен контроверзама. Оптуживали су га за расизам и подршку британској крајњој десници, али он то све негира.

Наслов епизоде Симпсона "Panic on the Streets of Springfield" игра је речи са Морисејевом песмом "Panic". Коришћена је и пародија песме "Meat is Murder" с насловом "Hamburger is Homicide".

Писац ове епизоде Тим Лонг рекао је у разговору за Варијете да је овај лик комбинација разних британских музичара уз које је одрастао.

- Лик је дефинитивно морисијевски, али с дашком Роберта Смита из Кјура, Јана Куртиса из групе Џој Дивижн и мноштва других људи - казао је.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)