"СМАТРАМ ДА ЖРТВА ИСТОГ ТРЕНУТКА ТРЕБА ДА ПРИЈАВИ": Верица Ракочевић се огласила о случају Бранислава Лечића

Novosti online

16. 04. 2021. у 13:18

ПОЗНАТА модна креаторка Верица Ракочевић шокирана је новим оптужбама на рачун глумца Бранислава Лечића.

СМАТРАМ ДА ЖРТВА ИСТОГ ТРЕНУТКА ТРЕБА ДА ПРИЈАВИ: Верица Ракочевић се огласила о случају Бранислава Лечића

Фото ATA Images

- Лека је мој добар пријатељ, ја њега познајем као исправног човека, његова мама је радила код мене. Не желим да се упуштам у расправу на ту тему, нити да износим мишљење, која наравно да имам. Њега познајем у другачијем светлу, он је мој пријатељ, увек је био ту за мене. То су све јако осетљиве теме. Када се суд буде на основу доказа и чињеница изјаснио и рекао да је, на пример, Бранислав Лечић крив и да је то нешто урадио, уз доказе, тог тренутка могу да кажем да је све то страшно. Али, пре тога, не желим - каже Верица и наставља:

- Ја сам против сваког вида насиља. Сматрам да свака жртва треба истог тренутка да пријави случај. Разумем да из разних психолошких момената жртве то некада не могу да ураде, да смо различитих психичких конституција, да смо одрасли у различитим породицама, али ако неко веч хоће да пријави злостављање било које врсте, мора одмах. Нехумано је после 40 година додавати уље на ватру у ситуацији која још није дефинисана. Али, добро, свако од нас има свој однос према животу и ситуацијама. То су шкакљиве теме. То су људи са животима, породицама, каријерама. Далеко од тога да желим да кажем да особе које су силоване то заправо нису, већ чекам да су донесе одлуку.

Верица први пут признаје да зна где данас живи мушкарац који је њу напаствовао.

- Знам да човек који је нада мном извршио злочин има породицу, знам му име, презиме, али не бих га тужила сада. Ако то нисам урадила када је требало и када се десило, шта сад хоћу? Који би био разлог да ја то сада урадим? Завршила сам дефектологију и полагала сам неурологију са четврте године медицине и посматрам са те стране. То је јако тешка траума. Ја сам само једном причала на ову тему, и то пре много година у емисији где је гостовала девојка од 16 година коју су силовала три другара. Нисам ишла да причам да се то мени десило нити ко је он, већ да сам прошла кроз слично, да живот иде даље, да она пронађе снагу на мом примеру. Имам поверење у органе који се баве овим случајем и верујем да ће донети правичну одлуку, али замислите како се осећају Лекина деца, Нина, њени родитељи. Тек када се нешто потврди, то треба најстроже казнити - закључује Верица Ракочевић.

(Свет)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)