РАСКИНУЛА ДУГОГОДИШЊУ ВЕРИДБУ, ОСТАЛА БЕЗ ПЕНЗИЈЕ: Маја Волк - Треба преживети следећих годину дана!

Новости онлајн

14. 04. 2021. у 15:30

У КРАТКОМ временском периоду Маја Волк доживела је велика разочарања.

РАСКИНУЛА ДУГОГОДИШЊУ ВЕРИДБУ, ОСТАЛА БЕЗ ПЕНЗИЈЕ: Маја Волк - Треба преживети следећих годину дана!

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

У исто време морала је да се суочи с озбиљним егзистенцијалним проблемима, будући да је због административне грешке остала без пензије, али и с болним раскидом веридбе и емотивне везе с дугогодишњим партнером, Грком Никосом Гусгунисом. Београђанка полетне енергије открила је како је дошло до прекида везе која је требало да буде крунисана браком.

- Осећам се као на неком испиту, као да ме Бог проверава колико могу и како могу да решим овај ниво проблема. С једне стране ми је и комично, као да сам само обрнула један круг, сад сам опет на почетку и тражим посао, или треба први пут у животу да одем на биро за незапослене. Још увек изгледа треба да се доказујем и показујем. Што се тиче емотивног дела, десило се све у исто време кад ми се родио унук Лука, тако да сам само искорачила у нову реалност у којој сам и те како потребна једном малом бићу и која ме испуњава невероватним осећањима и плановима. Када сам прошле године проверавала у ПИО фонду и на мом матичном факултету, речено ми је да испуњавам услов за превремену пензију, са 40 година рада. Поступак је следећи, дате отказ и онда тражите пензију. Тако сам и урадила. После три месеца чекања на одговор, испоставило се другачије. Када сам радила у „Центар филму” осамдесетих година прошлог века, и отишла у Аустралију, узела сам годину дана неплаћено одсуство. Све ове године била сам убеђена да то није утицало на радни стаж, али изгледа да јесте. Констатовано је да ми недостаје осам месеци и да не испуњавам услов за превремену пензију. У пуну пензију могу да идем следећег маја. Дакле, треба преживети годину дана.

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

Никос, са којим је провела неколико узбудљивих година, није упућен у Мајине тренутне животне проблеме, јер не жели никакав контакт с њом. Раскид се догодио недавно, као последица пандемије, јаких рестриктивних мера и изолације. Све то утицало је на Гусгуниса који је упао у депресију.

- Не зна да сам остала без пензије, не одговара ми, не јавља се, па ни ја више не пишем, само сам га обавестила да ћу доћи са сином кад се отворе границе да узмем своје блендере, гитару, лаптоп… Није ми одговорио - казала је Волкова и додала:

- Никос је и раније био усамљен, али сада су га дотукли изолација и карантин. Због короне, грчке власти су увеле такве мере да му је забрањено да види мајку, ћерке, не сме да иде изван своје околине, чак ни на плажу, само до апотеке, продавнице хране и да изведе пса. Од почетног огорчења, све је ескалирало у непрестани гнев, а то се појачало уплитањем његове породице и противљењем било каквој помисли на могући брак са мном - закључила је сценаристикиња.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)