"НЕ ОДРИЧЕМО СЕ ЛЕЧИЋА": Милош Биковић проговорио о колеги и представи из које је избачен

Novosti online

12. 04. 2021. у 18:52

ПОСЛЕ неколико одлагања, представа "Баал", по тексту Бертолта Брехта, у режији Дијега де Бреа из Словеније, премијерно ће бити изведена у четвртак од 19 часова на сцени Београдског драмског позоришта, док ће реприза бити одиграна дан после у исто време.

НЕ ОДРИЧЕМО СЕ ЛЕЧИЋА: Милош Биковић проговорио о колеги и представи из које је избачен

Фото: Архива/З. Јовановић

Главне улоге у представи игра тандем из филма "Јужни ветар" Милош Биковић и Миодраг Радоњић, а у подели су и Вања Ненадић, Дуња Стојановић, Иван Заблаћански, Јана Милосављевић и други.

- Представа истражује феномен слободе и понирања људске душе. Баал не пристаје да прави компромисе. Тренутно ми се много ствари отвара и желим да исклешем свој дар. Коначно сам имао прилике да се бавим уметношћу, а то нису Инстаграм, а ни рекламе и промоције, а они јесу део мог посла - рекао је Биковић новинарима на конференцији за медије.

Он се осврнуо на одлуку дела ансамбла представе "Кад су цветале тикве", који је одлучио да Бранислава Лечића избаци из тог комада док се ситуација због оптужби да је силовао колегиницу Данијелу Штајнфелд не реши.

- Ми нисмо ништа говорили већ смо хтели да заштитимо позориште и представу која се бави темом силовања од медијске хајке. Не одричемо се човека, док суд не донесе своју одлуку. Он је играо ту улогу у алтернацији. Нисмо желели да нико од нас дође у непријатну ситуацију, а ни сам Лечић. Подржао сам иницијативу да он не игра у представи, док траје суђење - рекао је Биковић.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)