ОН ПОЗНАЈЕ КРАЉЕВСКУ ПОРОДИЦУ БОЉЕ НЕГО ИКО: Стручњак тврди да зна зашто Елизабета штити Харија и шта о њему мисли

Новости онлајн

08. 04. 2021. у 15:42

КРАЉИЦА Елизабета је свесна да ситуација у којој се налазе Хари и Вилијам готово идентична оној ситуацији и односу у којој су се нашле принцеза Маргарет и сама краљица, судећи по стручњаку за краљевску породицу Ендру Мортону, који је написао књигу о односу краљице Елизабете и њене сестре Маргарет.

ОН ПОЗНАЈЕ КРАЉЕВСКУ ПОРОДИЦУ БОЉЕ НЕГО ИКО: Стручњак тврди да зна зашто Елизабета штити Харија и шта о њему мисли

Фото:Принтсцреен/Јутјуб

То је, наравно, због чињенице да је Вилијам наследник, а Хари ''резерва''. Због тога, како тврди Мортон, краљица има пуно разумевања за Харија и њена врата за њега су увек отворена, једноставно зато што зна како се осећала њена сестра и каква је ситуација била са њом.

- Мислим да краљица зна да је тешко бити у тој позицији и да разуме да је Хари некада био изгубљена душа, баш као и њена сестра - тврди Мортон.

- Увек је имала потребу да штити Харија и мислим да је то зато што је гледала како Маргарет постаје жртва система. Искључивање Маргарет није помогло никоме и краљица је из тога пуно научила. Не жели да се са Харијем историја понови - рекао је стручњак.

Фото ЕПА

Принцези је било тешко да нађе место у краљевској породици, а како је Хари одлучио да више не жели да буде део краљевске породице, јасно је да је нешто наследио од ње.

- Када упоредите њихове особине, Хари је стварно попут Маргарет. Нешто као бунтовник у краљевској породици. Маргарет је једном рекла да је непослушност њено весеље, а то се може јасно видети и у случају принца. Зато Елизабета има додатну емпатију за Харија јер је гледала своју млађу сестру и њена врата ће му увек бити отворена па га никада неће потпуно искључити из породице - каже Ендру. Такође, тврди како краљица веома воли свог унука, као што је волела и своју сестру.

- Она га много воли. Била је ту за њега на дан кад је изгубио мајку и од тада је увек уз њега. Намерно га штити и као бака има пуно више разумевања за њега - закључио је аутор књиге о Елизабети и Маргарет.

(Вечерњи)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)