ОПЕРИСАО ГЛАСНЕ ЖИЦЕ И ЈЕДВА ЧЕКАО ДА ОПЕТ ЗАПЕВА: Тозовац је овако причао о здравственом проблему

Novosti online

06. 04. 2021. у 10:34

НАРОДНИ певач и хармоникаш, Предраг Живковић Тозовац изгубио је битку са корона вирусом у 85. години.

ОПЕРИСАО ГЛАСНЕ ЖИЦЕ И ЈЕДВА ЧЕКАО ДА ОПЕТ ЗАПЕВА: Тозовац је овако причао о здравственом проблему

Фото: Лабудовић

Он је неко време био у болници на кисеонику, а пре неколико дана изјавио је да би волео да га пусте кући како би достојанствено умро. 

Тозовац се 2019. године сусрео са здравственим проблемом и тада је морао да оперише гласне жице, након чега се успешно опорављао. 

- Прво морам у исто време кад се роди мисао, да мисао провери моје здравље и ментално и физичко. И то моје водолијско расположење - да ли ћу се ја веселити пре, за време и после концерта, то је мој мотив. Што се тиче певања, могао бих и сада да певам два, три сата. Ја мало певам, мало причам, мало шармирам, мало публика пева и онда лако направим журку од неколико сати илити, српски речено, забаву. Тако да - могао бих - говорио је Тозовац и истицао да једва чека да се лати микфорофона. 

- Наравно да ћу моћи да певам. Ево, договарам се о наступу за Нову годину. Певаћу у Земуну у једном локалу - похвалио се певач тада.

Предраг Живковић Тозовац био је српски композитор, текстописац, хармоникаш и певач народне и фолк музике, најпознатији по песмама „Тражићу љубав нову“, „Влајна“, „Јесен у мом сокаку“, „Мирјана“, „Ти си ме чекала“, „Виолино не свирај“ „Овамо Цигани“, „Очи једне жене“, „Празна чаша“, „Јеремија“ и другима.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)