ОВАКО ЈЕ ТОЗОВАЦ ГОВОРИО О НАЈТЕЖЕМ ТРЕНУТКУ У ЖИВОТУ: "Ја сам једно од тих сирочића који су преживели"

Новости онлајн

06. 04. 2021. у 10:09

ПЕВАЧ Предраг Живковић Тозовац преминуо је јутрос у 85. години.

ОВАКО ЈЕ ТОЗОВАЦ ГОВОРИО О НАЈТЕЖЕМ ТРЕНУТКУ У ЖИВОТУ: Ја сам једно од тих сирочића који су преживели

Фото: Лабудовић

Током пандемије вируса корона говорио је о колико му тешко пада изолација и како проводи време, али и и ко брине о њему.

- Ко се надао да ће овај вирус бити оволико распрострањен. То није само у локалу, захватило је цео свет. Ово је неко ново зло! Имали смо Вариола веру, па кугу, све смо то преживели, а ко се надао да ће овако нешто да нас снађе сада - рекао је тада Тозовац.

Певач је нагласио да од првог дана поштује правила ванредног стања и описао како проводи време у изолацији собзиром на то да има 84 године.

- Придржавам се свега што је струка рекла и државни органи. У кући сам, не мрдам. Веома сам уплашен. По цео дан читам и слушам вести. Није ми свеједно. Време убијам и слушајући музику и гледајући филмове. Музика је мој живот и она ми је помагала у најтежим тренуцима у животу. Волим све врсте музике - романсе, шлагере, све. Све сам вам тиме рекао - истакао је тада Тозовац, па додао да о њему брину супруга и њена ћерка.

- Супруга и њена ћерка су уз мене и све што треба ту су да ми пруже, угоде. Надамо се да ће ово брзо проћи. Плаши ме то што највећи стручњаци на свету немају још увек лек за тај опаки вирус, већ се пацијентима дају неки лекови који су коришћене у доба неких других-сличних пандемија. Изолација је зато једина борба тренутно.

Тозовац је говорио и о томе да су га Ана Бекута и Милутин позвали док у изолацији и да се често чује са Меримом Његомир.

- Недавно ме је позвала Ана Бекута. Баш ме је обрадовала и дирнула, она и Милутин су дивни људи. Често се чујем са мојом Меримом Његомир. Она је дивна жена и мајка, за пример. У контаку сам са Новицом Неговановићем и Геџом - истакао је, а онда се у једном моменту присетио најтежег тренутка у његовом животу.

- Прошао сам доста тога. Ово јесте страшна ствар која нас је задесила, али било је и горих које не могу да се пореде. Окупација 41. године, зло над злим. Нисте смели на улицу да провирите, полицијски час. Рођен сам у Краљеву 1936. године, а тај град је био највеће српско страдалиште. Ја сам једно од тих сирочића који су преживели. Оца су ми стрељали, кума који је имао 12 година. Страшна су то сећања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)