"ШТО МЕНЕ НИКО НИЈЕ СИЛОВАО?": Лидија Вукићевић запањила јавност изјавом, обрушила се и на Биковића!

Новости онлине

03. 04. 2021. у 14:25

СКАНДАЛ који ових дана потреса Србију, а тиче се оптужби на рачун Бранислава Лечића за силовање од стране глумице Данијеле Штајнфелд, потпуно је поделио јавност.

ШТО МЕНЕ НИКО НИЈЕ СИЛОВАО?: Лидија Вукићевић запањила јавност изјавом,  обрушила се и на Биковића!

Фото: Д. Мишић/Д. Миловановић/В. Данилов

Док неки мисле да глумица нема потребе да лаже широке народне масе и судство о тако озбиљном случају, многи су става да је немогуће да је чувени и угледни глумац и политичар способан за такво недело.

 - Лечић је диван колега, диван човек и фантастичан глумац. Годинама га знам, још од факултета. Тада смо се дружили, а он је био већ познат глумац. О њему имам само најлепше речи. Што се тиче актуелног случаја, а то да је Лека силовао ту глумицу, нема пљеска без друге руке. Ја тако гледам. А оно што ме додатно револтира јесте површност неких глумаца који стају у заштиту те Данијеле Штајнфелд. Они доносе суд пре суђења. Какве су то колеге. Какви су то површни људи. Они се баве послом који тражи да буду садржајни, а они су површни, они суде. Они не припадају више људима него хорди која каменује и анатемише. Ја то не разумем. Дубоко сам разочарана у те људе, који неће да играју с Леком. Па да вам кажем, ни ја немам никакву жељу да играм с њима кад знам какви су људи, рекла је Лидија Вукићевић за Свет и брутално осудила глумицу Мирјану Карановић, Милоша Биковића и остале, за потез који, како каже, није нимало моралан.

- Мирјана Карановић би тек требало да ћути. Не знам на основу чега она неће да глуми. Па могли смо и ми да кажемо да нећемо да радимо с њом када је играла у филму где Срби силују и пљује се по нашем народу. По тој логици, и она није морална кад се сад сви на морал позивају. То што су Мирјана, Биковић, Радоњић и други потегли да неће да играју са Браниславом је срамно до крајњих граница. Он је један велики глумац и могу само да га гледају и да му се диве.

Глумица је јасног става да Бранислав није силовао Данијелу, те, према њеном мишљењу, Штајнфелдова се нећкала и није имала јасан став шта жели, а шта не.

- Лека није манијак. Он је згодан фрајер којем то апсолутно није потребно. Ја се питам како то мене нико није силовао. Ево, 30 и нешто година сам на сцени, нисам ни ружна ни оваква ни онаква. Била сам једна од најпопуларнијих глумица старе Југославије. Не кажем да ми се нису наметали мушкарци на тај начин, али ме нико није силовао, сви су били разумни и схватили су одбијање. И остали смо добри другари и дружили се и даље. Имала сам јасан став по цену тога да изгубим улогу. Не могу да тврдим, али претпостављам да се та глумица вероватно ту нешто нећкала, не знам шта је радила. Шта значи да је говорила: “Не, не.” Пази, молим те. Ако је вриштала, није човек манијак, па да је напаствује. И то открива после девет година. И баш сада излази тај неки филм, каже Вукићевићева и додаје:

- Скоро сам играла са Леком и увек ћу играти с њим. Знам га одлично. Има апсолутну моју подршку. Оно што се десило Милени је друга прича. Она је била дете, у тој школи, друге су околности и свакако то не бих поредила са овом причом. Лекина ситуација је много јаснија.

Лидија Вукићевић за Српски телеграф изнела је своје виђење целокупне ситуације, па се осврнула на поступке и изјаве својих колега у овом случају:

- Поступци Милоша Биковића су веома лоши. Недавно је рекао да човека чини оно што је он изнутра, а не споља, па ми зато није јасно зашто онда доноси суд пре суђења? Не може да окривљује и етикетира некога без иједног доказа. Ваљда смо правна држава и постоје органи који ће да се баве случајем “Лечић-Штајнфелд”. Неразумљиво ми је да он каже да не жели више да игра с Леком, а ми још не знамо ништа о том силовању. Лечић је један диван човек и колега, неко ко је садржајан човек и знам га од своје 20 и неке године, па просто не могу да верујем да је он силоватељ, односно да је то све урадио Данијели. С друге стране, знате како кажу: “Нема пљеска без друге руке.” Зашто мене нико никада није силовао за 30 година рада? Знате сви да сам била једна од најлепших глумица старе Југославије, удварали су ми се и продуценти и ови и они, али ме никада нико није силовао. Лека сигурно није манијак, а они то направише од њега! То ми је страшно, зато треба све да се сачека, а не да се напрасно доноси суд. Што се Мире Карановић тиче, сећате се да је она играла у неком филму муслиманку коју силују Срби? Тада се, колико се сећам, нико од нас није побунио и рекао: “Извини, Миро, нећу да играм са тобом.” Могли смо то да кажемо, да кажемо да скрнави наш народ, али се то није десило. Она је много ту скочила на Леку, као неће да игра с њим. Ма слушајте да вам кажем, неће он с њима да игра! То су ми све небулозе, каже глумица, па додаје:

- Срамота! Глумце добро познајем, нећу да генерализујем, али многи су спремни да вас етикетирају без икакве дубље анализе. То ми је невероватно. Дакле, држим се става да нико није крив док се не докаже. Нико Данијелу није вукао у ту викендицу и приморавао на било шта. Не кажем да је требало да буде силована тамо, наравно, али ваљда је знала где иде. Шта је на крају крајева силовање? Верујем да је то када вам неко стави нож под грло и прети неким стварима или их чини. Она је као причала “не, не”. Шта “не, не”?! Једино ако је он физички присилио, па није могла да изађе из аута. Страшно ми је свакако што сви доносе суд пре суда. Шта су они? Надљуди?! О Леки имам прелепо мишљење. Радили смо заједно дуго, никада није било ни назнаке да је покушао нешто да ми уради. Он је један згодан и леп мушкарац и њему то не треба. Неће да трчи сигурно за женама, него ће оне за њим. Ови што га осуђују стално причају о хришћанству, а све раде мимо својих уверења. Причају да су верници, а осуђују све редом. Нико му није држао свећу да би могао да зна шта се догодило у ауту с Данијелом. То ће суд да одлучи и то је мој јасан став, закључила је Лидија.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика