УКЉУЧЕЊЕ ДОДЕЛЕ ОСКАРА ИЗ ДОМОВИНЕ: Британски кандидати за награду моћи ће да прате церемонију у својој земљи

Ј.Ж.С.

31. 03. 2021. у 13:36

АМЕРИЧКА филмска академија ће омогућити британским кандидатима за Оскара да свечану доделу годишњих награда за најбоља филмска остварења прате из домовине.

УКЉУЧЕЊЕ ДОДЕЛЕ ОСКАРА ИЗ ДОМОВИНЕ: Британски кандидати за награду моћи ће да прате церемонију у својој земљи

TANJUG (AP Photo/Matt Sayles) la

Ентони Хопкинс, Гери Олдман, Оливиа Колман, Даниел Калуа, Риз Ахмед и Кери Малиган британски су глумци номиновани за неки од овогодишњих Оскара, док је британска редитељка Емералд Фенел кандидована у категорији за најбољу режију, а кантауторка Целесте за најбољу песму.

Академија још није открила где би могла бити британска позорница за 93. по реду свечану доделу која ће се одржати 25. априла. Раније су били оштро критиковани јер су одбили предлог да се кандидати, који због пандемије не могу да путују у Лос Анђелес, укључе у свечаност путем зума.

Критичари су упозоравали да би неки уметници имали тешкоћа због мера ограничења и да би по доласку морали у карантин тако да би лако могли и да пропусте саму свечаност.

Организатори ипак желе да ограниче јављања путем интернета поучени разочарањима током других свечаности одржаних у време пандемије.

За Оскара су номиновани још и дански редитељ Томас Винтерберг, бугарска глумица Мариа Бакалова ("Борат 2") и њена јужнокорејска колегиница Јоун Јух-Јунг ("Минари").     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)