МНОГО ЋЕМО ТЕК ДА САЗНАМО: Певач Мирослав Илић о серији "Породица" - Не знам зашто би Марија Милошевић подносила тужбу!

Novosti online

30. 03. 2021. у 21:52

СЕРИЈА “Породица”, која прати последњих 48 сати заједничког живота бившег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића и његове породице пред хапшење, изазвала је велику заинтересованост јавности 20 година од тог догађа.

МНОГО ЋЕМО ТЕК ДА САЗНАМО: Певач Мирослав Илић о серији Породица - Не знам зашто би Марија Милошевић подносила тужбу!

Фото: В. Илић

Помно је прати и певач Мирослав Илић који се деведесетих година бавио политиком. Он је, као неко ко је својевремено био и на листи СПС, говорио о првим утисцима, тужби коју је најавила Марија Милошевић поводом емитовања серије, али и цени коју је платио због бављења политиком.

– Видећемо, тек је била прва епизода. Што се глумаца тиче, ми смо од памтивека имали врхунске глумце, па све до данас. То не говорим пристрасно. О серији је најбоље говорити када се заврши. Ви ћете исто, вероватно као и ја, видети неке детаље о којима нисте имали појма. О свим тим дешавањима у вили нисам ни ја знао. Али, ето, војска све пребацује на полицију, а полиција на војску – истиче на почетку разговора, тврдећи да за почетак серија “није лоша”, те да је испунила његова очекивања.

С обзиром на то да се у медијима појавила информација да ће ћерка покојног председника, Марија, поднети тужбу против аутора серије, певач сматра да за тим нема потребе.

– Њени родитељи и она су саставни део једног историјског доба. Не разумем чему тужба – сматра Мирослав.

Улога у политици није му укаљала име, али му, ипак, није донела ништа добро.

АНТОНИЈЕВИЋ И “ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА”

Он је пратио и “Дару из Јасенвца”, која је, такође, изазвала бројне реакције публике, а открио је и да се са редитељем филма Гагом Антонијевић раније и дружио.

– Дружио сам се са Гагом пре него што је отишо у Амерку. Међуим, са онолико буџета колико је имао направио је филм. Мислим да је мало, требало је да буде много већи буџет како би прича била богатија. За мене је она албанска голгота 1914. године била епопеја. Иначе сам велики заљубљеник у филм и ништа не може да изађе у светској индустрији, а да ја не погледам – рекао нам је Илић и додао да Антонијевића видео најмање 20 година.

– Не кајем се што сам ушао у политику, учествовао сам на најдиректнији начин у неким променама, али сам прескупу цену платио. Никад нисам о томе говорио, нити ћу, али сам на правди Бога платио прво девеседестих кад сам био на листи социјалиста, па после због зета (Драгана Шутановца, прим. аут.). Али, никад нисам био члан ниједне партије, то да знате – каже Мирослав и, ипак, изнео један од примера.

– То што ми је зет био политичар ДС, одмогло ми је јер сам одбијао тезге за наступе у неким општинама где је ДС била на власти и то зато да јавност не би мислила да ми је наместио посао. То је један детаљ само – тврди он, а на питање како је реаговао у тим ситуацијама каже:

– Нема ту емоција, кад загризеш, мораш да прогуташ – закључује певач.

(24седам)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)