СПОТ ЗА МАГДАЛЕНУ: Бајага са малишанима из вртића покренуо акцију помоћи болесној девојчици

М. Ћунковић

25. 03. 2021. у 08:53

ДИВНУ акцију су недавно спровели Момчило Бајагић и малишани из једног београдског вртића.

СПОТ ЗА МАГДАЛЕНУ: Бајага са малишанима из вртића покренуо акцију помоћи болесној девојчици

Фото Јутјуб принтскрин

Заједно су извели Бајагин прошлогодишњи хит "Дарја" и снимили пригодан спот који је окачен на "Јутјуб", а све у склопу помоћи Магдалени Недељковић, девојчици рођеној 2014. године, за коју се прикупљају финансијска средства.

Магдалена је са осам месеци добила први епилептични напад, након чега је откривено да болује од туберозне склерозе. Ради се о реткој, мултисистемској болести до које долази мутацијом гена. Магдалена има бенигне промене на кори мозга и у самом мозгу, које изазивају свакодневно велики број епи напада, и не могу да се лече већ пет година. Сада је примарна посета TCH клиници у Хјустону, ради додатних дијагностичких прегледа и доношења одлуке који хируршки захват може да помогне Магдалени, као и спровођења захвата. Средства су неопходна за операцију, и трошкове пута и смештаја.

- Деца су са таквом љубављу и жељом отпевала песму, да нам преостаје једино да уживамо, јер лепше извођење сигурно нисте чули, а и да помогнемо Магдалени да и она сања своје снове слањем бар једне СМС поруке са садржајем 933 на 3030 - наведено је на инстаграм-профилу Бајаге и "Инструктора".

Интересантно је да је ово већ трећа верзија "Дарје". Прву, најпопуларнију, отпевали су заједно Бајага и Милош Биковић, који је био задужен за руски део, и она је завршила и на актуелном албуму групе "Овај свет се мења". Песма је коришћена и за промоцију филма "Хотел Београд", иако се не чује у самом остварењу. Снимљена је и само српска верзија, а може се чути у склопу "Концерта за црвену зону", који су Бајага и "Инструктори" за РТС снимили на Ташмајдану, доступног на "Јутјубу". На јесењем концерту у башти земунског "Феста" бенд је извео "Дарју" на несвакидашњи начин, у медлију са чувеним, старим хитом "Моји другови".

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)