"ФРЕЈЖЕР" ПОНОВО НА ЕКРАНУ: После скоро две деценије, најављен повратак успешне комедије

Јл. Б.

26. 03. 2021. у 16:39

ЈЕДНА од најуспешнијих америчких серија "Фрејжер" вратиће се на мале екране после скоро две деценије. Током једанаест сезона, од 1993. до 2004. године, милионска публика пратила је живот педантног психијатра који има радио-емисију.

ФРЕЈЖЕР ПОНОВО НА ЕКРАНУ: После скоро две деценије, најављен повратак успешне комедије

Фото Промо

Главни глумац Келси Грамер потврдио је повратак серије речима: "С радошћу очекујем следеће поглавље у наставку путовања доктора Фрејжера Крејна". За улогу у овом ситкому Грамер је добио пет награда Еми, а серија је овенчана са чак 37 Емија, од чега је пет било за најбољу комедију.

Доктор Крејн се први пут појавио у другој популарној серији "Кафић уздравље", која се приказивала, од 1982. до 1993, на Ен-Би-Сију.

У "Фрејжеру", Крејн се после развода враћа у родни Сијетл. Запошљава се као радио-водитељ и покушава да обнови однос са приземним, џангризавим и болесним оцем Мартином, ког је играо Џон Махони.

Глумац је дуго боловао од рака грла и преминуо је почетком 2018. године. Популарни радио-психијатар има необичан однос и са братом Најлсом, нервозним, претенциозним психијатром, ког тумачи Дејвид Хајд Пирс. Ту су и неговатељица Дафни Мун (Џејн Ливс), која је заљубљена у Најлса, као и продуценткиња Роз Дојл (Пери Гилпин). Засад није потврђено да ће и остатак оригиналне глумачке екипе играти у наставку.

 

Фото Промо

Председник Си-Би-Ес студија Дејвид Стаф рекао је да обожаваоци одавно траже наставак и да им сада излазе у сусрет.

Овакав потез није необичан ако се има у виду да је последњу епизоду, када Фрејжер са девојком Шарлотом одлази из Сијетла у Чикаго, погледало 33 милиона гледаоца и да су страни медији још средином 2018. писали да су продуценти контактирали са главном звездом серије како би договорили снимање наставка.

Како је најављено, серија ће бити приказана на новој платформи "Парамаунт плус" и оживеће све што је публика волела у оригиналу: удобност, комедију ослоњену на Фрејжерову надменост, Најлсову заједљивост и Дафнину откаченост, те сјајан сценарио и глумачку поделу. Сценаристи сада морају да одгонетну где и са ким је Фрејжер, који има седамдесетак година, да ли су Најлс и Дафни и даље у браку, шта је са њиховим сином Дејвидом, који је у позном тинејџерском добу и какви ће бити нови ликови.

Још није познато када гледаоци могу да очекују нове епизоде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)