АРКАН НАМ ЈЕ БИО МЕНАЏЕР, НИЈЕ ДАО НИКОМ ДА УЂЕ БЕЗ КАРТЕ: Кики Лесендрић о првом концерту Пилота

Novosti online

09. 03. 2021. у 22:09

ЗОРАН Кики Лесендрић рок музичар, композитор, продуцен у септембру 1980. године оснива групу Пилоти, са којом је постигао велики успех у бившој Југославији, највише средином 1980-их година, када је био на врхунцу популарности.

АРКАН НАМ ЈЕ БИО МЕНАЏЕР, НИЈЕ ДАО НИКОМ ДА УЂЕ БЕЗ КАРТЕ: Кики Лесендрић о првом концерту Пилота

Фото: Танјуг

Кики се присетио првог концерта групе Пилоти и открио да је један од њихових менаџера тада био Жељко Ражнатовић Аркан.

- Наш први велики концерт био је на Калемегдану. Много занимљивих ствари ме вежу за то место. Било је занимљиво с обзиром на то да смо имали четири менаџера, а један од њих био је и Жељко Ражнатовић Аркан, менаџер почетник. У ствари, главни организатори су били Саша Алексић и његов брат Љуба, те Жика Живац. Били смо клинци. Аркан је ту био најмање битан, али је био задужен да нико не може да уђе на концерт за џабе. Свако је морао да купи улазницу. Окупило се пет, шест хиљада људи.  Тешко бисмо ми тада напунили кошаркашке терене да није било њих. Аркана сам после ретко виђао. Сретали смо се по славама и на рођенданима. Није била прилика да причамо о тих нашим младалачким данима - рекао је он и додао:

- Београд је тада био неки други и занимљив град, посебног духа. Прве године без Тита. Још ненавикнути на светлеће рекламе. Време ишчекивања, нисмо знали шта ће бити с нама, да ли ћемо с одласком нашег председника постати Американци или ћемо се преточити у неку Русију... С друге стране, цео систем је био као и данас, исти.

Кики 1996. године напушта Пилоте и започиње самосталну каријеру. Свој први соло албум, под називом "Месец на вратима", издао је средином 2008. године, а највећи хит са тог албума је песма: "Те ноћи смо се потукли због ње".

Фото: В. Данилов

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)