РИТУАЛНО УБИСТВО НА ДЕДИЊУ: Ускоро серија по роману "Деца зла" Миодрага Мајића

М. Ј. М.

03. 03. 2021. у 12:26

РИТУАЛНО УБИСТВО НА ДЕДИЊУ: Ускоро серија по роману Деца зла Миодрага Мајића

Миодраг Мајић / Фото Д. Даниловић

ПОЧЕТАК снимања телевизијске серије, према истоименом роману "Деца зла", писца и судије Миодрага Мајића, очекује се на пролеће.

Аутор је, прошле године, написао сценарио за 10 епизода, а продукцијска кућа Firefly откупила је права на екранизацију романа. Кастинг за глумачку поделу је у току. Сценаристи серијала, који ће се снимати у сарадњи са "Телекомом" Србије, биће Катарина Митровић и Бојан Вулетић, а редитељи Иван Стефановић и Владимир Тагић. Од тренутка када се роман "Деца зла" појавио пред читаоцима, каже аутор, један од најчешћих коментара био је да треба што пре снимити серију.

- Читаоци су у причи препознавали слике, осећали су актере и визуелизовали су њихове поступке. Искрено се радујем што ће се жеља већине њих ускоро испунити. Уверен сам да ће сарадња са Бобаном Јевтићем и продукцијом Firefly, изнедрити нову димензију приче о Николи Бобићу, Ани Басти и другим јунацима који су вас у претходном периоду узбуђивали и терали на размишљање. Такође, надам се да ћемо се једном, једнако као и данас роману, враћати и серији препознајући у њој још један путоказ када говоримо о ретким овдашњим трилерима - истиче Мајић.

Радња овог узбудљивог трилера смештена је у Београд, где је у кући на Дедињу убијен политичар. Убица је оставио крвави дукат у његовој руци, што јасно указује на ритуално убиство. Због тога се отвара низ питања и догађаја који се морају решити. Потрага за убицом нас уводи у свет препун злочина из страсти, освете, опомена и симболике. Никола Бобић постаје адвокат оптуженог и како истрага напредује, улази у игру која ће га потпуно променити.

НЕШТО НОВО НА НАШЕМ ТРЖИШТУ

КРЕАТИВНИ директор продукције Firefly, Бобан Јевтић, каже да роман "Деца зла" Миодрага Мајића вешто спаја трилер и мелодраму, али и деликатну социјално-друштвену анализу наше свакодневице.

- Управо та слојевитост нас је привукла и уверила да је ово пројекат за нас. Сигуран сам да ће и серија, баш као и роман, бити нешто сасвим ново на нашем тржишту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)