СА РУЖА ЧИСТИЛИ ТРЊЕ, У НЕБО ПУСТИЛИ 1.000 ЛАМПИОНА: Организатори опроштаја од Ђорђа Балашевића захвални свим учесницима овог догађаја

Ј.С.

25. 02. 2021. у 20:06

СА РУЖА ЧИСТИЛИ ТРЊЕ, У НЕБО ПУСТИЛИ 1.000 ЛАМПИОНА: Организатори опроштаја од Ђорђа Балашевића захвални свим учесницима овог догађаја

Фото:М.Е/Д.Д.

ОРГАНИЗАТОРИ опроштајног концерта „Ноћ када је Ђоле препливао Дунав“, одржаног у уторак у новом Саду, саопштили су данас да је „могуће ујединити све људе када емоције и поштовање утабају его“. Они су објавили јавну захвалност свим учесницима овог „тужног али и историјског догађаја који је потврдио да велики уметник може, и кад га више нема, да уједини људе различитих уверења и различитих националости”.

- У уторак вече је у његову част пуштено с Петроварадинске тврђаве 1.000 лампиона, а положено је 1.000 белих ружа. У 19.53 часова, симболично, због године његовог рођења 1953. запевана је “Словенска” песма. - поручују организатори.

У реализацију концерта морало је бити укључено много људи. Да би испраћај био достојанствен и у част песнику кроз чије песме смо су многи живели, морало се мислити на све. А време је било кратко. Зато, сматрају организатори, нико појединачно у овом тренутку не треба да понесе ловорике за величанствену слику која је из Новог Сада отишла у свет. Заслужни су сви учесници..

- Сви који нисте рекли “не”, кад сте чули за идеју, подржали сте је на многе начине, укључили се у њено остварење. То се очекивало од нас, јер овај опроштај требао је Новом Саду. Посебна захвалност иде момцима из ЗООМ медиа, који су задњих 15 година радили Балашевићеве концерте и који су изнели визуелни идентитет опроштаја онако како доликује великом Ђолету. - каже се у поруци.

Захвалност је упућена Опери Српског народног позоришта и хористима што су били толико храбри да се, понесени емоцијама, усуде да изађу ван концертне дворане и запевају под звездама, као и Радију 021 на уступању плејлисте за испраћај који је исписао историју Новог Сада.Заслужни су и бројни Новосађани који су пристали да са Петроварадинске тврђаве пуштају лампионе, затим младом саксофонисти који је свирао на таласима Дунава, као и добошарима што су у поворци изнели песму“Регрутерску”, тако да срце болно удара уз добош.

Хвала Граду што је дозволио да се погасе светла на Тврђави и Варадинском мосту, велика захвалност и запосленима у ЈКП “Градско зеленило” који су руже чистили од трња и држали их у води да би за почетак опроштајног концерта оне биле свеже, као и ЈП “Водаме Војводине” чија је логистика омогућила да се саобраћај на Дунаву заустави, док осветљени чамци преплове Дунав, Ђолету у част. Захвалност и бакици са Детелинарске пијаце што је напустила тезгу и отрчала кући како да из своје баште набрала рузмарин за испраћај.

Захвалност је упућена и медијима, новинарима као ЈКП ”Чистоћа” јер је Кеј био чист већ од ране зоре, као и људима из УГРИПА што су заостале лампионе очистити са бедема Петроварадинске тврђаве.Велика захвалност исказана је и полицији, комуналној служби, ватрогасцима и хитној помоћи јер су дежурали све време трајања концерта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)