ГЛУМЦИ ПРИМИЛИ КИНЕСКУ ВАКЦИНУ: Драмски уметници чекали у реду за имунизацију на "Београдском сајму"

Г. Н.

26. 01. 2021. у 23:00

ГЛУМЦИ ПРИМИЛИ КИНЕСКУ ВАКЦИНУ: Драмски уметници чекали у реду за имунизацију на Београдском сајму

Фото Милена Анђела

У РЕДУ за вакцинацију на "Београдском сајму", јуче су били запослени у установама културе. Хала 3 била је тако стециште познатих позоришних и телевизијских глумаца, који су личним чином дали подстицај суграђанима да приступе колективној имунизацији.

Укупно 210 уметника јуче је примило кинеску вакцину. Међу њима били су Лена Богдановић, Иван Јевтовић, Срђан Карановић, Милица Михајловић, Иван Зарић, Бранко Милићевић познатији као Бранко Коцкица, Ерол Кадић, Марко Баћовић, Сандра Бугарски, Ивана Николић... Био је ту и државни секретар у министарству здравља др Мирсад Ђерлек. Према речима заменика градоначелника Горана Весића, у петак ће бити организовано вакцинисање у Београдском драмском позоришту за њих 153 који су се изјаснили да желе "Фајзер-Бајонтек" вакцину, док ће руско цепиво добити ускоро још тридесетак драмских уметника.

- Као и новинари, за које је Влада Србије дала квоту, тако су и запослени у установама културе у приоритетној групи - рекао је Весић. - Добро је да људи који су популарни и могу да утичу на јавно мњење, дају пример другима јер је вакцинација једини начин да изађемо из ове ситуације.

Спас за планету

ГЛУМАЦ Тихомир Станић верује у медицину, науку, достигнућа, образовање, прогрес и има поверење у лекаре.

- Нема разлога за страх од вакцине, оне су спасле човечанство претходних деценија - истакао је Станић.

- Дужан сам да примим вакцину због својих партнера и због тога што тиме омогућавамо публици да дође у позориште. Надам се да ћемо после вакцинације моћи нормално да играмо представе.

Управник Београдског драмског позоришта Југ Радивојевић рекао је да је ово изузетно значајан дан за београдска позоришта, као и да је ово пут за решавање озбиљног проблема.

- Стоички смо поднели прошлу годину. Надам се да ћемо следећу сезону имати без прекидања, у пуном капацитету, и да ћемо се вратити нормалном животу. Све ће то бити "Некако с прољећа" - изјавио је Радивојевић.

Догађају је присуствовала и министарка културе и информисања Маја Гојковић, као и секретар за културу Иван Карл.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)