НА УДАРУ ЗАКОНА ИПЕ, ГИЛЕ, РАСТА, ВИКТОР: Бројне наше јавне личности хапшене су због поседовања наркотика

В.Н.

26. 01. 2021. у 12:33

НА УДАРУ ЗАКОНА ИПЕ, ГИЛЕ, РАСТА, ВИКТОР: Бројне наше јавне личности хапшене су због поседовања наркотика

Фото: Ata images

НАЈНОВИЈА афера око супруге Марка Булата, Марије, која је у петак приведена јер је, наводно, у њеном козметичком салону пронађена одређена количина дроге (што је она демантовала), многе је подсетила и на друге наше јавне личности које су раније хапшене због поседовања наркотика.

Чувен је случај Горана Ипета Ивандића, покојног бубњара "Бијелог дугмета", који је 1978. осуђен на три године затвора због хашиша који је скривао у бубњевима. Казну је почео да издржава 17. фебруара 1981, а због доброг владања председништво СФРЈ га је помиловало 29. новембра 1982. Фронтмен "Електричног оргазма" Срђан Гојковић Гиле ухапшен је 2000. у Загребу, неколико сати уочи концерта свог бенда, због поседовања хероина. Музичар је касније тврдио да му је дрога подметнута.

Срђан Гојковић, Фото: Ata images

Из рокерског миљеа је познат и случај Банета Бојовића, вође "Саншајна", који је неколико пута због дроге долазио у сукоб са законом, а притом је и, како се наводило, нападао интервентну полицију. Бојовић је 2016. осуђен на 10 месеци кућног затвора, након што је са тужилаштвом склопио споразум о признању кривице. Сличан је и епилог још увек свеже афере Стефана Ђурића Расте. Популарни трепер је признао да је око 600 грама сканка, колико је полиција пронашла у његовом стану, држао за личну употребу, па је пристао на казну од годину дана кућног затвора, уколико овај споразум потврди суд. Са тужилаштвом се договорила и драмска списатељица Биљана Србљановић. Против ње је 2012. обустављен кривични поступак због поседовања кокаина, када је одлучила да уплати 200.000 динара у хуманитарне сврхе.

Сале Тру, Фото: Ata images

Код Синана Сакића, покојног певача народне музике, пронађено је, 2015. године, 2,3 грама кокаина који је фолкер крио у доњем вешу. Због исте дроге, у две кесице, у септембру 2020. је у полицији саслушан денсер Гаги Ђогани. Убрзо је притвор одређен још једном бившем учеснику "Задруге", реперу Александру Лазићу, познатом као Сале Тру, код кога је пронађен екстази, као и марихуана. И "Парови" имају свог "представника". Полиција је у мају 2017. упала у стан певачице и старлете Еме Лапин у Новом Београду, где је затекла шест килограма марихуане и електронску вагицу. Она је у притвору провела око месец дана, а онда је пуштена на слободу.

Виктор Савић, Фото: Ata images

Ни глумци нису имуни на законске проблеме са наркотицима. Виктор Савић је 2006. осуђен на новчану казну од 60.000 динара због поседовања дроге. Лишен је слободе због куповине 1,3 грама марихуане, док је 0,48 грама хашиша већ имао код себе. Током суђења Савић је потврдио да је дрога била његова, али је рекао и да није знао да је забрањено поседовати је.

Синан Сакић, Фото: Ata images

Његов старији колега Бранко Видаковић недавно се нашао у жижи јавности, када је у акцији полиције код њега и још једне особе пронађено 30 грама хероина. И Видаковић се нагодио са тужилаштвом, а уједно је признао да је дрога била предвиђена за личну употребу.

Бане Видаковић, Фото: Ata images

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)