ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВИ СУ ГА УВЕК ПРИВЛАЧИЛИ: Глумац Петар Стругар открио шта му је "издувни вентил"

Novosti online

31. 12. 2020. у 00:26

ПЕТАР Стругар слободне тренутке користи за рад са коњима, с обзиром на то да има коњички клуб. Есктремни спортови су га одувек привлачили, а глума је његова велика љубав.

ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВИ СУ ГА УВЕК ПРИВЛАЧИЛИ: Глумац Петар Стругар открио шта му је издувни вентил

Фото: Архива Новости

Редитељи те често виде у тим серијама које се баве епохом?

- Отприлике знамо како је то време изгледало јер постоје архивски снимци, сачуване униформе, одела. Доста се зна о том периоду. Филм је доста ликовна ствар. Ако имаш лице за епоху гураће те у том правцу. С друге стране, мене више занима та трансформација као глумца. Занимљиво ми је да се трансформишем у различите ликове. Постојала су до сада два пројекта која су била епоха, али и пројекти попут “Мали Будо”, “Јесен самураја”, па и сада што сам снимао “Златни дечко”, који се бави савременом темом.

Волиш екстремне спортове, адреналин. Колика ти је та врста слободе битна и нешто што ти можеш да контролишеш?

- Код роњења на дах адреналин је јако лоша ствар јер подиже откуцаје срца, више се троши кисеоник. Тако да адреналин ту није потребан (смех). Тиме се бавим цео живот. Чак сам се и такмичио. Код нас ронилаца има изрека: “Све што понесеш са собом доле, то ће те убити”. Стрес, умор, нервоза, све то утиче. Оставиш све на површини и доле су та три, четири минута твоја. То је јако смирујуће и то је код роњења на дах што ме чини срећним. Залазиш у свет који има своја правила предивна.

Глумци воле да имају издувни вентил?

- Кроз улоге живимо туђе животе. И себе укалупити у нешто што ниси ти је некада стесно. Глума је један од пет најстреснијих послова на планети. Глумци по природи посла траже вентиле, хоби што их гаси из свега тога.

Колико је корона утицала на тебе?

- На пословном плану била је једна пауза баш у лошем тренутку. Приватно сви смо почели да се бавимо собом и само смо више пазили него иначе.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)