РОДИТЕЉЕ САМ ПОСЛЕДЊИ ПУТ ВИДЕО ЗАЈЕДНО КАДА САМ ИМАО 18: Биковић потпуно искрено о одрастању, брату, првој улози...

Новости онлајн

28. 12. 2020. у 15:24

РОДИТЕЉЕ САМ ПОСЛЕДЊИ ПУТ ВИДЕО ЗАЈЕДНО КАДА САМ ИМАО 18: Биковић потпуно искрено о одрастању, брату, првој улози...

Фото: Танјуг

МИЛОШ Биковић важи за једног од најпопуларнијих глумаца српске кинематографије чија је слава давно премашила границе наше земље.

У Русији одавно ужива статус мегазвезде, а годину на измаку памтиће по томе што је изабран за најпопуларнијег глумца у тој земљи.

Каријеру у Русији започео је у филму Никите Михалкова, а од улоге пуковника барона Левицког можда ништа не би ни било да се није умешао његов брат монах или како то Биковић воли да каже, божја воља. У недавној исповести Биковић је испричао колико је његова породица утицала на његов креативни развој, са каквим се све искушењима суочавао у свом животу, али и зашто је у његовом животу најважнију улогу имао његов брат Михаило, који је стрешина Манстира Јовање.

- Први филм који сам снимио у Русији је "Сунчаница" Никите Михалкова. Постоји једна прича о мом брату монаху и том филму. Брат је велики поштовалац његових филмова и сећам се да ми је једном рекао да Михалков спрема нови филм и да жели да ангажује непознате глумце. Тада ми је рекао да треба да му пишем да желим да играм у његовом филму - почео је причу Биковић и открио због чега није послушао савет свога брата.

- Рекао сам му: "Ако је то божја воља, играћу у том филму". То се на крају и десило - рекао је глумац и објаснио да му је однос са старијим братом одувек био веома важан.

- Мој брат је старији од мене 16 година, а отишао је у манастир када је имао 22 године. Људи имају погрешну перцепцију када је реч о овим стварима и сматрају да монаси живе испосничким животом, као да живе у пећини. Али то није тако - испричао је Милош и открио како су његови родитељи реаговали када је његов брат решио да се замонаши.

Фото АТА Images

- Тешко им је било да прихвате. Имао је шест година када су се наши родитељи развели и упамтио је како изгледа породични живот. Ја нисам. Постојао је један период када су се моји родитељи након развода помирили, и били шест месеци заједно, али су се потом трајно растали. Не сећам се периода када смо били сви на окупу, али знам да сам своје родитеље први и једини пут видео заједно када сам имао 18 година. Седели су за столом и доручковали... Брат и ја имамо исте родитеље, али смо расли у различитим условима - каже Биковић и објашњава колико је такво одрастање утицало на његов живот.

- Верујем да људе обликују различите ствари које му се догађају како у детињству, тако и касније у животу. Мој живот је препун искушења, водиле су ме различите страсти, имао сам фазу када сам пуно грешио и некада су ми многе ствари изгледале бесмислено. Имао сам утисак да сам константно у неком зачараном кругу из којег нисам могао да изађем. Сваки мој покушај да изађем, враћао ме је натраг. Тек када се удаљите од свих искушења, можете да постигнете суштинску слободу - испричао је Биковић у емисији "2верник2" на једној руској телевизији. Ипак, како је нагласио, као глумцу му је било неопходно да изађе из своје зоне комфора.

- Неопходно је да пробате различите ствари у различитим фазама живота. Да искусите живот у свој његовој пуноћи. Да пробате ствари које су вам стране јер само тако можете да их приближите себи и да их разумете. Желео бих да пробам нове ствари, да одем на војну обуку, да искусим живот у шуми, а недавно сам научио да користим оружје - испричао је Биковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)