ЏЕЈ ХТЕО ДА ПРОМЕНИ ВЕРУ: Протојереј-ставрофор из Бањалуке открио да је певач желео да се крсти

Novosti online

12. 12. 2020. у 18:59

ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР Милидраг Стокановић из Бањалуке био је осамнаест година пријатељ покојног легендарног певача Џеја Рамадановског, са којим је у више наврата причао о промени вере.

ЏЕЈ ХТЕО ДА ПРОМЕНИ ВЕРУ: Протојереј-ставрофор из Бањалуке открио да је певач желео да се крсти

Фото: Принтскрин

Стокановић је јуче, 11. децембра, дошао у Београд да на вечни починак испрати свог пријатеља Џеја који је сахрањен у Алеји заслужних грађана, на Новом гробљу у Београду, а присуствовао је и опроштају Београђана од легендарног певача испред Џејеве омиљене кафане на Дорћолу.

Џеј је рођен као муслиман, али је ишао у православне цркве, а какоје испричао протојереј-ставрофор Милидраг, Рамадановски је желео да промени веру и да се крсти како би могао да кумује својим пријатељима.

- Причали смо о томе да је желео да промени веру, два пута нешто. Он ми је рекао да би волео да се крсти, али има још пријатеља његових овде који то знају, људи који су овде са Дорћола, којима је он рекао да би волео да се крсти, да би могао да кумује - рекао је Џејев пријатељ.

- Доста је људи који су њега звали да им буде кум, а он није могао управо из тог разлога, зато што није био крштен, па му је то било жао. Вечерас је била Мина Костић која га је звала да буде кум, да буде кум њеној ћерки, али он није био крштен, и то ми је исто и она вечерас рекла - рекао је Стокановић.

- То се није десило, да ли временски, да ли је он прерано отишао, то је Божија воља - додао је протојереј-ставрофор Миодраг Стокановић.

Подсетимо, Џеј је сахрањен по муслиманским обичајима и са иконом Свете Петке којој се молио. Џеј је редовно посећивао капелу која је посвећена Светој Петки, цркву Ружицу на Калемегдану, док је у џамији био свега неколико пута.

- Рођен сам у мешовитој породици. Пошто ми је отац муслиман, а мајка је била хришћанка, ја сам, како то обично бива у таквим случајевима, као дете наследио очеву веру. Девет година свог детињства провео сам у дому за сирочад. Растао сам на улици и нисам био у могућности да размишљам о томе да ли ћу неком рећи да сам католик, православац или муслиман. Једноставно, то ми није било тако важно, али како су године пролазиле, постајао сам све више побожан - рекао је Џеј једном приликом.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)