ДА СМО ЖИВИ И ЗДРАВИ: РТС припрема новогодишњи програм који ће делимично снимати, а најгледаније до сада репризирати

Ј. БАЊАНИН

12. 12. 2020. у 10:00

ОВА, 2020. година, толико је неизвесна да се ретко ко усуђује да планира много унапред.

ДА СМО ЖИВИ И ЗДРАВИ: РТС припрема новогодишњи програм који ће делимично снимати, а најгледаније до сада репризирати

Фото К. Михајловић

Ипак, пошто се "најлуђа ноћ" приближава, велике телевизијске куће морају већ сада да припреме вишесатни новогодишњи програм. Како за "ТВ Новости" објашњава главна и одговорна уредница Забавног програма Радио-телевизије Србије, Оливера Ковачевић, Јавни сервис ће у околностима епидемије делимично снимити, а делом репризирати већ емитовани програм.

- РТС ће имати новогодишњи програм који ће бити специфичан, као што је била и ова година. Због тога је и његов назив "Да смо живи и здрави". Овог пута нису постојали услови да се сниме музичке нумере које се последњих пет година за наш новогодишњи програм изводе уживо са великим оркестрима и бројним певачима. Из разних разлога никад у једном новогодишњем програму нису учествовале све наше највеће музичке звезде. Ове године ће бити и Здравко Чолић, Горан Бреговић, Лепа Брена, Цеца, Харис Џиновић, Драгана Мирковић, Мирослав Илић, Немања Радуловић, Бајага, Жељко Јоксимовић и многи други истакнути уметници - открива Оливера Ковачевић.

Брена, Фото Архива

- На нашим снимањима у студију је дневно било од 400 до 450 људи, што је сада неизводљиво због корона вируса. Чекали смо да ситуација попусти и буде боље, али пошто није, определили смо се да искористимо музичке наступе из претходних новогодишњих програма који су, иначе, били најгледанији програми у Србији и веома гледани у региону. Одређене делове програма, као што су скечеви и водитељске најаве, управо снимамо поштујући све мере. Глумци Бора Ненић, Милена Предић, Андреј Шепетковски, Анђелка Прпић и Небојша Миловановић играју Београђане који одалазе на село како би дочекали Нову годину. Прича је актуелна и бави се оним што проживљавамо. Уреднички потпис подразумева да "корона" не уђе превише у новогодишњи програм, како би људи мало заборавили на напетост, стрес и фрустрацију, да се са њом не шалимо превише, јер је ипак много живота однето, а опет је не можемо потпуно игнорисати. Надам се да ћемо успети да нађемо меру.

ПИНК У НЕДОУМИЦИ

ТЕЛЕВИЗИЈА Пинк, како "ТВ Новости" сазнају, још разматра да ли ће бити новогодишњег народног весеља и да ли ће под одређеним мерама окупити певаче народне и забавне музике. Оно што је сигурно је да ће ријалити "Задруга" бити емитован и у новогодишњој ноћи, а пошто је овај формат дозвољен, могуће је да ће неке естрадне звезде увесељавати учеснике и гледаоце овог програма.

Саговорница "ТВ Новости" претпоставља да ће људи желети да се провеселе у "најлуђој ноћи" и да ће много њих бити испред телевизора, што им овог пута још снажније препоручује како не би одласцима на славља у кафанама и сличним објектима угрожавали себе и друге.

Цеца, Фото Теодора Ћирић

- Сада се више бавимо музичком политиком него музиком. Већ две недеље радимо на томе да направимо добар избор и да дочек 2021. године покаже добре наступе и велике звезде које су учествовале у РТС-овим програмима - каже наша саговорница. - Репризе дочека су врло незгодне, пре свега због људи који нису више међу нама, као што су познати певачи Шабан Шаулић, Бора Дрљача и други. Исто важи и за наше колеге Мирка Алвировића, Душка Кораћа, Каменка Катића, Данку Нововић и друге који су са нама учествали у претходним новогодишњим програмима. Било би исувише тужно, не само за нас као гледаоце већ најпре за њихове породице.

Здравко Чолић, Фото архива

Предвиђено је да овогодишњи програм траје пет и по сати уз додатак од једног и по сата у коме ће нас РТС подсетити на јубилеј - 60 година телевизије у Србији.

"Бијело дугме", Фото Архива

- Из програма "60 нових година са вама" изабраћемо најлепше нумере из нашег серијског и филмског програма које су наставиле да живе и изван телевизије. Низаће се популарне "Камионџије", "Немој да бригаш", "А сад адио", "Бољи живот", као и скечеви који се односе на историју телевизије у којима ћемо видети нека стара популарна ТВ лица. Сваке године пожелимо бољи живот, а година уме да се окрене и буде лоша, као што је ова. Зато желимо да са нашим новогодишњим програмом дође до преокрета ситуације и "Да смо живи и здрави" као што поручује назив - закључила је Оливера Ковачевић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)