ДОБРО ЈЕ ДА НЕМА РОКА, УМРО БИ ОД ШОКА: Џонију Штулићу се није свидела књига Душана Весића "Бунт деце социјализма"

В. Н.

06. 12. 2020. у 00:07

НАКОН што се обрачунао са Иваном Ивачковићем због књиге "Између крајности", која говори о његовој дискографији, легендарни рокер, песник и филозоф Бранимир Џони Штулић (67) поново се огласио преко свог јутјуб-канала, овога пута у вези са књигом "Бунт деце социјализма" Душана Весића.

ДОБРО ЈЕ ДА НЕМА РОКА, УМРО БИ ОД ШОКА: Џонију Штулићу се није свидела књига Душана Весића Бунт деце социјализма

Фото: Џони Штулић

У подужем обраћању, написаном мешавином ћирилице и латинице, каже да Весић у књизи чији је поднаслов "Прича о новом таласу", о њему говори да је био подобан, као и да га сврстава међу људе и бендове којима он и "Азра" уопште не припадају.

- Испада да сам успео зато што сам био подобан (како онда, тако и сада) за разлику од њега неподобног (како онда, тако и сада), јер није могуће да смо исти - наводи Штулић. - Главни доказ моје подобности му је то да сам се забављао са ћерком Владимира Бакарића, па је власт знала све о мени, као и то да сам левичар, марксиста.

Штулић каже да је "Азра" у музику гурнула стотине музичара с подручја бивше Југославије, за разлику од осталих бендова тог доба:

- Не спадам у нови талас уз све то што га направих (притом је "Азра" продала више албума од "Дугмета"). То се једноставно да измерити. Кога су "Тајм", "Корни група", "Индекси", "Ју група", "Смак", у музику гурнули? "Бијело дугме" могуће Томпсона. "Булдожер" никога. "Азра" на стотине њих, који данас имају грдних проблема са скидањем већине песама, јер управо их такви и слични преваре, тврдећи да су ми песмуљци на три акорда. Дакле, такозвани критичари или решетари су чисти надрилекари који, штавише, делују из најнижих побуда. И добро је да више нема рока, јер би иначе умро од шока.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)