МИША ЈЕ БОРАЦ, ИЗЛЕЧИЋЕ СЕ: Чланови "Рибље чорбе" шаљу позитивне поруке басисти бенда, који је на респиратору

М. ЋУНКОВИЋ

25. 11. 2020. у 20:21

МИША ЈЕ БОРАЦ, ИЗЛЕЧИЋЕ СЕ: Чланови Рибље чорбе шаљу позитивне поруке басисти бенда, који је на респиратору

Фото Марина Пешић

ИНФОРМАЦИЈЕ о погоршању здравственог стања бас гитаристе рок групе "Рибља чорба" Мише Алексића (67), који се налази на респиратору у КБЦ "Бежанијска коса" и бори се за живот, његове колеге и дугогодишњи "саборци" из бенда примају са неверицом, а сваку реч изговоре кроз дрхтај.

Тешко им је да прихвате да животну битку бије неко с ким су заједно у бенду 42 године, као што је то случај са Бором Ђорђевићем и Мирославом Вицком Милатовићем, или 36 колико стажа броји гитариста Видоја Божиновић Џинџер, односно 18, колико је клавијатуриста Никола Зорић у групи. На вези су константно, пре свега са Мишином такође хоспитализованом супругом Јасмином, и ћерком Мином, која је и обавестила јавност, путем "Фејсбука", о животној борби свог оца.

Бора Ђорђевић, видно утучен, није желео да детаљније коментарише новонасталу ситуацију.

- Мина је већ све рекла. Нама остаје да се надамо да ће наш брат да се опорави - процедио је кроз зубе за "Новости" фронтмен "Рибље чорбе".

Нешто речитији је био бубњар Мирослав Вицко Милатовић, који нам је суморним гласом рекао:

- Сви смо веома забринути. Молимо се Богу да се Миша опорави и да оздрави. Ово нас је све шокирало. Чујем да је умро бубњар "Амадеус бенда", корона није зезање.

Клавијатуриста "Чорбе" Никола Зорић каже да су, разумљиво, сви у групи под стресом.

- Ово нам је веома тешко пало - из срца ће Зорић.

- Надамо се добром. Већи део бенда био је присутан 28. октобра на додели музичких награда ГОДУМ у Атељеу 212. Све је протекло добро, мере су у потпуности испоштоване. Миша се све време баш пазио, а увек кад смо се виђали, то је било са маскама. Човек више и не зна где може да закачи корону. Ја у својој згради, где има 50 станова, обавезно носим маску кад уђем у лифт. Не знам ко је кад и где кинуо.

Никола је као позитивну ствар истакао то што се Миша бори:

- Има најбољи могући лекарски тим и третман на "Бежанијској коси". Све похвале тамошњем медицинском особљу.

Гитариста Видоја Божиновић Џинџер се, попут другова из бенда, нада да ће његов пријатељ Миша, са којим је често, пре пандемије, одлазио и на концерте других извођача по Београду, победити корону.

- Он увек позитивно мисли, па верујем да ће та његова енергија довести до излечења - прича Џинџер за наш лист. - Молимо се и мислимо позитивно. Знам да има много људи који су били на респиратору и извукли се, верујем да ће тако да буде и са нашим Мишом.

Најмлађи члан "Чорбе", пратећи вокал Јован Јефтић, познатији као Јоца Змај, такође се нада охрабрујућим вестима.

- Сви смо уз Мишу - истиче Јоца. - Остали чланови бенда су ми као гомила других очева, па и за Мишу могу да кажем да ми је као ћале. Држим палчеве, он је велики борац. Поред свега што је прошао, овај вирушчић му не може ништа.

БАЈАГА: КУМЕ, ПОБЕДИЋЕШ ОВО ЗЛО

ПОГОРШАЊЕ здравственог стања Мише Алексића изузетно је погодило његовог кума и вишедеценијског пријатеља Момчила Бајагића. Чим је објављено да се басиста бори за живот, Бајага се огласио на званичној фејсбук-страници свог бенда, и послао емотивну поруку Алексићу.

Баага и Миша Алексић

- Држи се куме, стари мајсторе - написао је Бајагић. - Многе си ствари до сада са успехом прошао, па сам сигуран да ћеш и ово зло да победиш. Чим оздравиш, чекамо те на Ташу на проби. Знаш да има неких ствари које без тебе не вреди свирати. Воле те Бајага и екипа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)