МИРА БАЊАЦ: Јаукала сам београдским улицама, била сам на ивици да дигнем руку на себе

Novosti online

08. 11. 2020. у 22:49

КАДА се помене име Мире Бањац нико не остаје равнодушан, чувена глумица је освојила публику својом харизмом и талентом!

МИРА БАЊАЦ: Јаукала сам београдским улицама, била сам на ивици да дигнем руку на себе

Фото В. Данилов

Мира припада првој генерацији глумаца која је завршила Позоришну школу у Новом Саду 1950. године. За време Другог светског рата била је годину дана у Првој пролетерској бригади.

Детињства се нерадо сећа. Никада се не би вратила у то време. Живот је није мазио, али Мира, никада није одустајала. Корачала је кроз живот уздигнуте главе.

– Ја, у ствари, уопште и нисам била дете. Била сам, ето, неко биће. Друго, живела сам код бабе. Мој отац је био Американац. Довели су га овде кад је имао двадесет и неку годину. Није ни знао српски, оженили су га мојом мајком која је била лепа девојка – присетила се раније Мира Бањац.

Мира Бањац је у једном кризном моменту размишљала да себи одузме живот.

- Јаукала сам београдским улицама, била сам на ивици да дигнем руку на себе. Морала сам да позајмљујем новац. Прво сам наишла на зеленаше, који су узимали по три пута више и то је био рашомон. Једног дана сам отишла у хотел "Метропол", наручила кафу, села да напишем писмо и хтела да се бацим доле - рекла је Мира Бањац и додала:

- У једном тренутку позвао ме је Стипе Делић. Каже хоће да радим велику главну улогу. Била је то чувена Марија, због које су ме шишали до главе. Уговор је био милионски. Потпишем и вратим све дугове. То је био мој мрак, али и прочишћење. Пола динара више у животу нисам позајмила! - рекла је тада Мира.

(Пулсонлине)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)