ЧАРОЛИЈА КОЈА ТЕРА СУЗЕ НА ОЧИ: Милан Васић и Дејан Петровић снимили стару песму "Ја сам момче са Косова"

М. Ћунковић

29. 10. 2020. у 08:51

ГЛУМАЦ Милан Васић и трубач Дејан Петровић удружили су се и снимили нову верзију старе песме "Ја сам момче са Косова". Ова нумера и спот биће званично представљени данас, а уметници не скривају задовољство оствареном сарадњом.

ЧАРОЛИЈА КОЈА ТЕРА СУЗЕ НА ОЧИ: Милан Васић и Дејан Петровић снимили стару песму Ја сам момче са Косова

Фото промо

- До идеје је дошло случајно - каже за "Новости" Васић. - Отпевао сам ту песму у квизу "Ја волим Србију" на РТС. Окачио сам то на "Инстаграм", и видео је имао око 300.000 прегледа, уз мноштво коментара где су ме убеђивали да нумеру снимим. Са Дејаном сам се и раније шалио око заједничке сарадње. Питао сам га да ли жели да ово заједно урадимо. Петровића веома поштујем, као и цела Србија. Брзо је пао договор.

Глумац истиче како би ово било немогуће реализовати да се није десила изолација због ковида 19, јер би лето обојици било испуњено обавезама.

- Био сам 15 дана код Дејана у Кокином Броду - говори нам Милан. - Дружили смо се и снимали у његовом студију. Он и његов певач Аца Петровић заједно су урадили аранжман. Договорили смо се да Дејан уради песму, а да ја будем задужен за спот. Веома сам задовољан. Моја очекивања су била баш велика, али ово их је превазишло.

Најзаслужнији за то су, како каже Милан, момци из Скопља:

- Редитељ спота је Огњен Шапковски и његова "Мелем продукција". Имали смо савршен, најскупљи дрон, онај из "Игре престола". Локације сам изабрао сам, захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију која је стала иза пројекта. Ишао сам недељу дана пре снимања и посетио Душанов царски град Призрен, Хочу, Брезовицу, Грачаницу, Митровицу, Газиводе...

Локације, вели Васић, нису правили са зеленим платном, већ су били на свим тим местима.

Фото промо

- То изгледа чаробно, ванвременски - објашњава Васић. - Костим је радила Татјана Радишић, и њој сам, такође, до неба захвалан. Ко год је видео спот, коментарисао је обавезно костим. Све се уклопило, и песма и спот. Људи су или плакали, или су се јежили када би чули песму. Изазива емоцију, а и публика је веома нестрпљива. Видим то по коментарима на "Инстаграму".

ДЕЈАН: ЗА МИЛАНА НЕМА ЗИМЕ

ДЕЈАН Петровић истиче да се са Васићем зна годинама. Попут Милана, каже да би до сарадње тешко дошло у уобичајеним околностима.

- Били смо мало слободнији овог лета, и то смо искористили - рекао је трубач за наш лист. - Јако су добри и песма и спот, очекујемо од данас реакције публике. Милан је млад и талентован глумац, а на првом месту добар човек. Са певањем се одлично снашао, нема зиме за њега.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)