ЦРВЕНА ЈАБУКА САГРАДИЛА ТВРЂАВУ: Објављен 22. албум легендарног сарајевског поп бенда са 15 нових композиција

В. Н.

28. 10. 2020. у 10:11

ЦРВЕНА ЈАБУКА САГРАДИЛА ТВРЂАВУ: Објављен 22. албум легендарног сарајевског поп бенда са 15 нових композиција

Фото ATA Images

ЧУВЕНА "Црвена јабука", једна од најпознатијих поп група у региону, објавила је 22. албум "Тврђава" ("Кроација рекордс") са 15 нових песама, који је у септембру најављен истоименим дуетом са Јосипом Пејаковићем.

Популарни сарајевски глумац гостовао је и у песми коју је написао, "Мој брате", а уз њега, и Жељка Самарџића с којим су опеване "Алеје љубави", гости су и Бојан Жерић Зеро, Ријад Гвозден и Ален Хрбинић.

Бенд је наставио успешну сарадњу са Мирком Шенковским Џеронимом, који је аутор већине песама, а заједно са фронтменом Драженом Жерићем Жером потписује и главни део аранжмана. Њих двојица су, заједно са Ларисом Пашалићем и Марином Мештровићем, и продуценти издања.

Песму "Небеско платно" група која постоји већ 35 година посветила је покојном Давору Папићу. Покојни сарајевски графички дизајнер је својим сјајним ликовним решењима знатно допринео препознатљивом имиџу "Црвене јабуке". После његове смрти, Дражен Жерић је одлучио да све будуће насловне стране њихових омота буду црне или беле, са логом групе, па је такав случај и са "Тврђавом".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)