СУБОТИЧКЕ РУЖЕ НАЈБОЉИ ОРКЕСТАР: Завршен 13. фестивал Тамбурица фест, први пут због короне одржан онлајн

С. БАЈИЋ

25. 10. 2020. у 22:22

СУБОТИЧКЕ РУЖЕ НАЈБОЉИ ОРКЕСТАР: Завршен 13. фестивал Тамбурица фест,  први пут због короне одржан онлајн

Оркестар "Руже" из Суботице

АНСАМБЛ "Руже" из Суботице освојио је победнички трофеј на 13. по реду светском фестивалу "Тамбурица фест", који је у недељу завршен.

Најбољи фестивал етно-музике у Европи, и најбоља туристичка манифестација у Србији, овај пут је због нестабилне епидемиолошке ситуације организован у новом формату, као мултимедијални. Такмичарски оркестри из Србије, Мађарске, Словеније, Хрватске и Црне Горе музицирали у својим градовима, а наступи су преношени на интернету.

По одлуци стручног, међународног жирија, за најбољег примаша проглашен је Миклош Ковач, члан мађарског оркестра "Млади тамбураши из Мохача", најбољи бегешар је Михаел Болешић из хрватског ансамбла "Златник", док су титуле најбољег вокалног солисте и бас примаша припале члановима победничког оркестра "Руже", Себастијану Кантуру и Матији Темуновићу.

Новосађани су наступе мајстора пера и жице могли да прате и на великим ЛЕД екранима постављеним на Сунчаном кеју и код "Спенса". Љубитељи тамбурашке музике су поред такмичарског дела програма уживали и у снимцима концерата са ранијих тамбурашких смотри. Овогодишња земља пријатељ фестивала била је Италија, па је, уз промоцију богате историје и културе те земље, преношен и наступ тенора Матије Занета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)