ЗЛАТНИ КИСТ МУЗИЧКЕ ДИВЕ: Изложба слика Бисере Велетанлић у Центру за културну деконтаминацију

С. В.

16. 10. 2020. у 23:22

ЗЛАТНИ КИСТ МУЗИЧКЕ ДИВЕ: Изложба слика Бисере Велетанлић у Центру за културну деконтаминацију

Васил Хаџиманов и Бисера Велетанлић / Фото И. Маринковић

ЛЕГЕНДАРНА певачица Бисера Велетанлић, осим љубави према певању, гаји и страст према сликарству. Београдска публика до уторка 20. октобра имаће прилику да види изложбу њених слика у Центру за кулутрну деконтаминацију у Бирчаниновој улици, од 12 до 18 часова.

Изложбу је у четвртак увече отворила историчарка Ирина Суботић, која је истакла да ова поставка најбоље одражава широку личност Бисере, јер "како се лако шетала кроз различите музичке жанрове од романсе до блуза, тако се лако шета и кроз своје слике".

Славна музичарка рекла је публици да је ова изложба посвећена Борки Павићевић, и истакла да она није "озбиљан" сликар већ да се само игра. Она се већ дуги низ година креће у круговима ликовних уметника па је, кроз пријатељства и дружења, одлучила да се окуша са кистом у руци.

- За мене се певање и сликарство међусобно прожимају - каже Бисера. - Када певам видим слике, а када сликам видим песме. Почела сам да сликам око 1985. године, сасвим непланирано. Много сам се дружила са сликарима. Како нисам уопште певала, седела бих у њиховим атељеима и посматрала како сликају. Ваљда је тада све то ушло у мене. Једног дана су ме ставили у ћошак, дали ми платно, неколико боја, две четкице и ја сам се ту играла бојама. Одмах сам купила оне велике папире за сликање, купила боје, неке сам добила од мојих пријатеља сликара.

Бисера се присећа како је њен тадашњи рад пратила Оља Ивањицки, која ју је бодрила и храбрила да не одустане од сликања. Иако је публика још деведесетих година могла да види неке од њених уметничких дела, у наредних неколико дана може да ужива у петнаестак Бисериних слика.

Фото И. Маринковић

ПОДРШКА СЕСТРИЋА ВАСИЛА

ИАКО је број присутних на изложби био ограничен због епидемиолошких мера, подршку Бисери Велетанлић пружио је и њен сестрић Васил Хаџиманов, популарни музичар. Он је са супругом присуствовао отварању изложбе, те је, загрљен са тетком Бисером, позирао фото-репортерима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)