АЛБУМ ИЗ ВРЕМЕНА ПАНДЕМИЈЕ: Промовисано ново студијско издање Бајаге и Инструктора (ВИДЕО)

М. ЋУНКОВИЋ

08. 10. 2020. у 23:14

АЛБУМ ИЗ ВРЕМЕНА ПАНДЕМИЈЕ: Промовисано ново студијско издање Бајаге и Инструктора (ВИДЕО)

Фото: В. Данилов

АЛБУМ "Овај свет се мења", који су Бајага и "Инструктори" објавили недавно, у издању ПГП РТС и "Кроација рекордса", представљен је у Клубу РТС, у присуству мањег броја људи него што би то било уобичајено у оваквим приликама, због придржавања епидемиолошких мера.

На 13. студијском издању чувеног бенда је девет песама, од којих су нове, уз насловну, још само две нумере везане за филм "Хотел Београд", док су осталих шест наново снимљене, познате песме које је Бајага писао за Здравка Чолића, "Рибљу чорбу", позориште, филм и телевизију.

- Албум је настао баш у време пандемије, и питање је да ли бисмо га снимили сад, да није било карантина - истакао је, обраћајући се новинарима, Момчило Бајагић Бајага. - Ми смо бенд који доста свира, и много времена проводи на путу. Ове године смо отказали више од 20 концерата. Нови албум је био спас и за мене и за моје пријатеље из групе. Потрудили смо се да нешто корисно радимо, у време кад је музика овом пандемијом највише погођена од свих грана уметности и привреде. То нас је сачувало, да останемо у послу и урадимо нешто ново. Има овде доста старих ствари, али неке од њих никад нисмо снимили, а изводили смо их на концертима.

Бајага напомиње да, из познатих разлога, не може да најави београдски концерт којим би промовисао албум.

- Сви се заједно надамо да ће се ускоро прилике променити, и да ћемо моћи да направимо нормалан концерт, макар на пролеће. Одсвирали смо, током пандемије, само један концерт, недавно у Скопљу. Постоје и други начини да се музика чује, један од њих је и овај нови албум.

Директор ПГП РТС Владимир Граић је изразио жал што су неки људи морали да остану напољу, не би ли се избегла гужва у клубу.

- Хвала свима који у учествовали у реализацији овог пројекта, укључујући и Оливера Јовановића, Сашу Хабића, Ганета Пецикозу - набрајао је Граић. - Хвала, пре свега Бајаги што је направио сјајан албум. Драго ми је што смо наставили сарадњу, најбољи иду са најбољима.

Фото: В. Данилов

директор ПГП РТС Владимир Граић

Наталија Цајић је, у име "Кроација рекордса", надахнуто рекла:

- Привилегија је пратити овако велике музичке приче, какве већ деценијама исписују Бајага и "Инструктори". Овај диск, и плоча која ће ускоро да изађе, оставиће значајан траг. Верујем да ће песме које нам сада Бајага презентује помоћи да лакше схватимо да се овај свет заиста мења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)