ТОПЛА ЉУДСКА ПРИЧА: Стиже нам серија "Мама и тата се играју рата"

Ј. БАЊАНИН

09. 10. 2020. у 08:29

ДОГОДОВШТИНЕ породице Радисављевић, коју је публика упознала у редитељском дебију, Гордана Кичића, филму "Реална прича", гледаоци РТС моћи ће да прате у серији "Мама и тата се играју рата", од 17. октобра.

ТОПЛА ЉУДСКА ПРИЧА: Стиже нам серија Мама и тата се играју рата

Фото: Ж. Кнежевић

Аутор овог остварења, Гордан Кичић, режирао је првих пет од 10 епизода, док режију осталих пет наставака потписује Владимир Тагић. Сценарио је настао по мотивима филмске приче Мирослава Момчиловића, а сценаристи су Владимир Симић, Марко Манојловић и Катарина Митровић. Чланови екипе и новинари, јуче су имали прилику да претпремијерно виде две епизоде, у биоскопу "Рода Синеплекс".

- Филм, који смо гледали пре скоро годину дана, добио је облик игране телевизијске серије у жанру драмедије. Публика ће видети сјај и беду глумачког посла, које Гордан Кичић добро познаје, не само као лик глумца, него и из живота. Захваљујем се екипи што је направила овако топлу људску причу, која ће нам улити мало ведрине у овом неизвесном времену - наглашава Марко Новаковић, одговорни уредник Домаћег серијског и драмског програма РТС.

Гордан Кичић и Нина Јанковић Јочић, играју супружнике Вељка и Јадранку, чији брак се после неколико година нашао у озбиљној кризи. Вељко је глумац, који још чека велику улогу, а Јадранка архитекта, која готово сама носи одговорност заједничког живота на леђима, док њихова јединица Вида, коју је дочарала малена Лена Лазовић, има потешкоћа са говором.

Редитељ Владимир Тагић објашњава да између филма и серије постоји разлика: - Радња првих епизода дешава се око Нове године, а последњих пет епизода, шест месеци касније и фокусирани су на Видин рођендан. Видећемо како једна специфична породица покушава да настави живот и како су се јунаци пронашли у новим улогама, које су настале протоком времена.

Фото: Ж. Кнежевић

Бранимир Брстина, Милица Михајловић, Нина Јанковић Дичић, Гордан Кичић и Вања Ејдус

Кључ ове драматичне породичне приче је комедија, истиче Кичић, који додаје да су протекле три године одвојено радили на филму и серији: - Претпрошле зиме снимали смо филм и први део серије, а други део смо написали и снимили прошлог лета. Веома сам узбуђен и радостан што ћемо напокон показати публици оно на чему смо предано радили.

МНОГО НОВИХ ЛИКОВА

ГЛУМИЦА Нина Јанковић Јочић каже да јој је драго што ће публика имати прилику да боље упозна Јадранку и њене пријатеље и родитеље.

- Самим тим верујем да ће им мој лик бити занимљивији и симпатичнији и да ће га боље прихватити. У првим епизодама има много нових ликова и баш због тога, онима који су гледали филм, неће бити нимало досадно.

Улоге тумаче и Бранимир Брстина, Милица Михајловић, Небојша Илић, Вања Ејдус, Јована Гавриловић, Светозар Цветковић, Катарина Гојковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)