НЕДЕЉА ПРОЂЕ - ЈЕЛЕНА ТОМАШЕВИЋ: Уметност не сме да стане

Иван Ловрић

27. 09. 2020. у 07:34

Она је Јелена, жена које има. Није измаштана као њена имењакиња из литературе.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ - ЈЕЛЕНА ТОМАШЕВИЋ: Уметност не сме да стане

Јелена Томашевић / Фото В. Данилов

Бајковите су само њене песме и сјајни вокал. Јелена Томашевић снимила је песму "Дирај ми усне" која је већ дирнула срце многобројних слушалаца.

* Ваша нова песма прети да надмаши велики хит "Сунцокрет".

- Хвала на комплименту. Ако чујете ову песму на радију и појачате је, онда има праву сврху. Осим што је љубавна и има латино ритам, одише снагом и одлучношћу да оставимо све ружно иза себе, узмемо живот у руке и идемо даље.

* Чиме се та песма разликује од онога што сте досад снимили?

- У њој су сажети жанрови које волим приватно да слушам и певам, од латино и фадо примеса до оријенталних детаља. Заиста је музички јединствена, и драго ми је да гледам како мој мали музички експеримент успева.

* Успевате песмама да спојите све генерације.

- Волим на концертима да кажем да се у животу ништа не подразумева, а нарочито да вас неко воли. Захвална сам и благословена љубављу и подршком свих генерација.

* Да ли вас је водио мото да музика и уметност не смеју да стану ни у овом добу короне?

- Апсолутно. Имала сам у виду да морам да наставим да радим, само на другачији начин. Прикупљала сам нове песме, испробавала их, неке сам већ снимила. То ми је помогло да не јадикујем над тим што нема посла. Морамо се прилагодити новој реалности, а верујем да ће се убрзо све нормализовати.

* Како још можемо да рехабилитујемо свој дух?

- Ово време је показало колико је фокус на породицу лековит. Када ту стекнете мир и помирите се са самим собом, онда се све око вас равна према томе. Мени много помажу молитва и читање духовно-психолошких књига.

* На "Немањиним данима" у Куршумлији певали сте и нашу изворну музику?

- Било ми је дивно у Куршумлији. То је уједно био и мој први концерт после ове велике паузе, и сви смо били узбуђени и срећни. Увек на концерту изведем неколико изворних песама, које су аранжманима прилагођене мом концепту; све то у име моје прве музичке љубави - изворне музике, којом се бавим од малих ногу.

* Да ли се ова врста музике код нас довољно негује?

- Дивно је што све више младих уметника изводи традиционалну музику, као и ону стару народну, која стилом подсећа на изворну. Трудићу се да више допринесем својим примером.

* Који су вам даљи музички планови?

- Снимићу још нових песама, а онда - здравља, Боже - и објавити нови албум.

* Шта вам је још обележило протеклу недељу мимо музике?

- Гостовања на телевизији и промоција нове песме и спота, уживање у природи, пошто смо имали дивно летње време целе протекле недеље и свакако школске обавезе моје ћерке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)