КО ЗНА КАКАВ БИ БИО МОЈ ПУТ ДА МИ НИСИ ДАО УЛОГУ: Колеге и пријатељи се опраштају од великог Горана Паскаљевића

Новости онлајн

25. 09. 2020. у 23:24

КО ЗНА КАКАВ БИ БИО МОЈ ПУТ ДА МИ НИСИ ДАО УЛОГУ:  Колеге и пријатељи се опраштају од великог Горана Паскаљевића

Фото: РТС ТВ Принтскрин

ПРОСЛАВЉЕНИ српски редитељ и сценариста Горан Паскаљевић преминуо је данас у 74. години у Паризу, а колеге и пријатељи се на друштвеним мрежама опраштају од њега.

- Ко зна како би се уопште одвијао мој глумачки пут, да ми ниси дао моју прву филмску улогу у "Туђој Америци." Захвалан сам ти онолико на томе. И на "Бурету", касније. Захвалан на огромном поверењу које је од мене учинило глумца. Твој Сергеј - написао је глумац Сергеј Трифуновић.

Фото: Новости

- Горан Паскаљевић је великан не само српске кинематографије, који је својим делима дао огроман допринос њеној присутности свуда у свету. Имао сам прилику и част да га познајем откако сам почео да се бавим режијом. Увек ћу памтити огромну професионалну и у исто време готово дечачку енергију којом је увек и изнова отварао и покоравао нове просторе. Нека му је вечна слава - рекао је за Курир Гага Антонијевић.

- Вест ме је затекла на фестивалу "Лиффе" у Лесковцу, на коме је данас Горану додељена награда "Живојин Павловић". После пола сата сазнајем ову тужну вест. Горан и ја смо радили неколико филмова заједно као продуценти. Био је редитељ меке и лаке руке. Било је задовољство радити с њим. Оставио је велики и светао траг у филмској уметности - рекао је за Лазар Ристовски.

Фото: Инстаграм/Принтсцреен

"Данас је преминуо врсни уметник Горан Паскаљевић. Имала сам част да сарађујем са њим у вечном остварењу "Варљиво лето 68." са мојих тринаест година. Мир његовој души", написала је глумица Ивана Михић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)