СТАЛНО ЈЕ ПРИЧАО О ЉУПКИ: Ево како је текло суђење генералу Симићу за продају поршеа

Новости онлине

24. 09. 2020. у 22:37

СТАЛНО ЈЕ ПРИЧАО О ЉУПКИ: Ево како је текло суђење генералу Симићу за продају поршеа

Фото: Принтсцреен/Инстаграм

ДРАГИША Симић (50), генерал полиције, оптужен да је учествовао у продаји "поршеа панамера", вредног 250.000 евра, забавио је све у судници београдског Вишег суда јер нон стоп спомињао име своје љубавнице, певачице Љупке Стевић (35).

Аферу "панамера" је засенио недавни инцидент, када му је Љупка у налету беса полупала два скупоцена аутомобила и нокаутирала га због наводне преваре с три малолетнице.

- И данас ми није јасно зашта ме терете?! У овом случају не видим ни штету, ни корист. Нисам захтевао од комуналне полицајке Јелене Станковић, која се дружи с мојом пријатељицом Љупком Стевић, да тражи тај ауто. Она је у друштву приватно помињала "порше" јер је знала да мој пријатељ Жељко Милановић треба да га откупи на рате. Питао сам је због тога да ли виђа тај ауто, да проверим да није слупан. Она је и сада добра са Љупком. Тај ауто је неко време био паркиран и на Вождовцу, у близини Љупкине зграде. Није ми јасно што се овај случај повезује с мојим приватним животом и назива афером? Одувек сам одвајао приватно од пословног - рекао је Симић и погледао адвокате Дејана Бећирића и Вука Туфегџића, који нису могли да сакрију осмех, преноси "Ало".

На помен Љупкиног имена, насмешили су се сви присутни у судници, осим заменице тужиоца и судије. Заменица тужиоца је генерала питала због чега га четворо оптужених и сада зову шефом, пошто више није начелник полиције, што је Симићу било помало смешно.

- Не знам, питајте њих! И сада сам шеф, координатор сам у Дирекцији полиције. У полицији сам од 1995. године. Зову ме "шефе" откад сам добио прву звездицу, прво као заменик командира, па командир, начелник саобраћајне полиције и тако је остало. По чину сам генерал и то могу да ми одузму једино ако ме ухапсе! У униформи сам од своје 16. и никад се нисам жалио на свој посао - рекао је Симић.

Фото: С. Ј. М.

Генерал се терети да је учествовао у препродаји "поршеа панамера" и да је власнику Боривоју Антонијевићу обезбедио корист на штету свог пријатеља Жељка Милановића.

- Милановићу сам дао зајам да отплати ауто и понекад сам га возио. Нисам морао за то ни да га питам, то се подразумевало јер смо пријатељи. Тај ауто је био у његовој рентакар агенцији и коштао је око 50.000 евра, док је нов око 100.000 евра. Таквих има око 50 у Београду. Овај је био црне боје, таблица се не сећам- испричао је Симић.

Он је навео да се не сећа детаља око "поршеа".

- Пошто Милановић није исплатио последњу рату на време, полицајац Мали Легија је довезао ауто код мене на паркинг. Мислим да га је довезао из Кумодрашке улице. Међутим, он је следећег дана скупио паре и откупио га - додао је он.

На опаску судије како се као начелник саобраћајне полиције не сећа улице, Симић се брзо снашао.

- Па ја сам био саобраћајац на ауто-путу - спремно је одговорио генерал.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)