ЖЕЉКО МИТРОВИЋ ДОНЕО ОДЛУКУ: Сва лица која неовлашћено постављају видео-снимке “Задруге” биће кривично гоњена

Новости онлајн

23. 09. 2020. у 18:00

ЖЕЉКО МИТРОВИЋ ДОНЕО ОДЛУКУ: Сва лица која неовлашћено постављају видео-снимке “Задруге” биће кривично гоњена

Фото: Привата архива

УСЛЕД великог броја корисника који својину ТВ "Пинк" илегално постављају на своје Јутјуб канале и остале платформе, те илегално реемитују садржај телевизије, донета је одлука да лица без права коришћења интелектуеалне својине ТВ Пинк буду најстроже санкционисана.

Од почетка четврте сезона ријалитија “Задруга”, односно у претходних 20 дана, појавио се велики број пиратских и других садржаја који су неовлашћено постављени на различите платформе, чиме су прекршена ауторска права компаније “Пинк Медиа Гроуп”.

У протеклом периоду, сва лица која су неовлашћено отуђила интелектуалну својину ТВ Пинк била су санкционисана различитим расположивим средствима, али како то није донело резултате нити гашење пиратских канала, власник, оснивач и директор компаније “Пинк Медиа Гроуп” Жељко Митровић донео је одлуку да правду потражи на вишој инстанци – од данас, сва лица која без дозволе постављају или реемитују садржај ТВ Пинк на својим платформама биће гоњена правно.

- Председник “Пинк Медиа Гроуп”, Жељко Митровић је потписао одлуку да ће крвично гонити све нелегалне кориснике, кориснике видео платформи у власништву “Пинк Медиа Гроуп” који илегално реемитују садржај, односно “пирате”, као и све остале кршиоце ауторских права, који бесправно користе видео-снимке ријалитија “Задруга” и ресурсе компаније “Пинк Медиа Гроуп” - стоји у саопштењу из кабинета Жељка Митровића.

С обзиром на то да ово представља кривично дело у коме се као средство за извршење јављају рачунари, рачунарске мреже и подаци, у случај је од данас укључено Одељење за високотехнолошки криминал Министарства унутрашњих послова.

Оваквих случајева било је и у прошлости – од почетка прве сезоне ријалитија “Задруга” 2017. године, број илегалних корисника који реемитују програм је растао из сезоне у сезону. Захваљујући најсавременијој технологији, Жељко Митровић је свим гледаоцима ријалитија омогућио гледање програма нон-стоп путем Клик ТВ платформе или чак четири “Задруга” канала, међутим, неки корисници су ту могућност злоупотребили. Како сва досадашња расположива нису довела до укидања пиратерије, Жељко Митровић је одлучио да предузме оштрије мере.

Од данас, свако лице које неовлашћено користи видео материјал ријалитија “Задруга”, илегално присваја интелектуалну својину и ресурсе ТВ Пинк и “Пинк Медиа Гроуп” и на било који начин крши ауторска права, биће пријављено и биће покренут кривични поступак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)