УЗ ТРУБАЧЕ И ВАТРОМЕТ: Затворен фестивал Нишвил за заборав - Жуте лубенице за крај

Д. АЛИХОЏИЋ

21. 09. 2020. у 23:34

УЗ ТРУБАЧЕ И ВАТРОМЕТ: Затворен фестивал Нишвил за заборав - Жуте лубенице за крај

Фото З. Ћирић

УЗ ватромет и звуке трубача Горана Цекића, који су на Нишкој тврђави на јужњачки начин извели "Кад свеци марширају" у недељу увече завршено је септембарско издање "Нишвила".

Ово је, иначе, друго издање "Нишвила" (после августовског онлајн на Летњој позорници, без присуства публике) у 2020, према речима директора фестивала Ивана Благојевића, због глобалне ситуације са короном, сигурно најтеже када је реч о организовању и реализовању програма.

Септембарско издање, са ограниченим бројем посетилаца, садржало је неколико бесплатних музичких и флмских програма, а концерте и филмске пројекције је, према процени директора фестивала, пратило неколико хиљада посетилаца - укључујући и пролазнике који су се задржали и отпратили макар један концерт или пројекцију. Одржано је 14 концерата и приказано 26 филмова.

- Септембарско издање "Нишвила" смо, после наступа групе "Артан Лили", завршили онако како смо га и отворили - уз послужење жуте лубенице и музику уживо са "Нишвил џезсајкла", који је током лета све време био паркиран испред Нишвил џез музеја - рекао је Благојевић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)