У НОВОМ САДУ УРУЧЕНА НАГРАДА ВОЂИ ВАН ГОГА: Ђулету Струне од светла

М. Ћ.

21. 09. 2020. у 23:30

У НОВОМ САДУ УРУЧЕНА НАГРАДА ВОЂИ ВАН ГОГА: Ђулету Струне од светла

Фото Рита Шпајзер

НАГРАДА "Струне од светла" која се додељује за посебан допринос афирмацији песничке речи у блуз и рок музици, додељена је за викенд Звонимиру Ђукићу Ђулету, вођи чувене групе "Ван Гог", у новосадској књижари "Соларис".

Поред плакете коју је уручио председник жирија, угледни новинар и публициста Богомир Богица Мијатовић, и ове године је добитнику припала електрична гитара из колекције утемељивача ове награде Саше Радоњића. Образлажући овакав избор, жири је навео:

- Звонимир Ђукић Ђуле је креативна и естетска константа наше рок сцене, са стажом дужим од 30 година, што је већ само по себи за сваки респект. Креативна сума његовог високо поетизованог текстописачког умећа је недавно презентована кроз књигу "Море без обала", која, поред Ђулетових добро знаних строфа и стихова, доноси и један истински драгоцен бонус у виду његових фотографских радова, за које се, без икаквих устезања може рећи да су, такође, чиста поезија. У прилог уникатне виталности Ђулетовог текстописачког и композиторског дара, најубедљивије сведочи сингл из прошле године - "Емотивно миниран".

Награда је ове године додељена по пети пут. Претходни добитници су били Милан Кораћ, Никола Врањковић, Краљ Чачка и Милош Зубац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)