ОВАЈ СВЕТ СЕ МЕЊА: Бајага и Инструктори објављују нови албум 14. септембра

М.Ћ.

05. 09. 2020. у 09:20

ОВАЈ СВЕТ СЕ МЕЊА: Бајага и Инструктори објављују нови албум 14. септембра

Фото Небојша Бабић

НОВИ, 13. студијски албум Бајаге и "Инструктора" назван "Овај свет се мења", са девет песама, појавиће се у продаји, како је планирано, 14. септембра.

 Као и претходно издање "У сали лом", и овај албум заједнички објављују две највеће дискографске куће у региону, ПГП РТС и "Кроација рекордс".

Бенд је искористио концертну паузу услед пандемије вируса корона, и снимио издање које већим делом чине одавно познате песме, које је Бајага раније радио за друге извођаче, или за филм, позориште и ТВ. Тако су нове верзије добили хитови Здравка Чолића "Твоје очи" и "Моја драга", па "Ја сам се ложио на тебе" коју је Бајагић написао као члан "Рибље чорбе", "Ни на небу ни на земљи", насловна песма из истоименог филма, тема из серије "Отворена врата", као и "Младост" из представе "Женидба и удадба", са измењеним текстом, уз посвету Арсену Дедићу.

Поред насловне песме, која отвара албум и за коју ће ускоро бити снимљен први спот, ту су још две овогодишње нумере, обе везане за филм "Хотел Београд". Публици је већ добро позната "Дарја", са Милошем Биковићем, а песма "Како се то назива" чује се у одјавној шпици овог остварења. На албуму је још неколико гостију, а најзначајнију улогу међу њима имао је Вукашин Марковић, вођа састава "Ајри Еф-Ем". Поред тога што је учествовао вокално и свирајући тромбон, он је и дизајнирао омот, који је конципиран тако да изгледа као странице пасоша.

У СКОПЉУ ПУБЛИКА СА МАСКАМА

ПРОМОЦИЈА албума ће се одвијати у складу са ситуацијом због вируса ковид 19. За сада, једини заказан концерт Бајаге и "Инструктора" је невезан за ново издање, са хором и оркестром, под диригентском палицом Војкана Борисављевића, 13. септембра на АРМ стадиону у Скопљу.

- Ту би могло да стане 10.000 људи, али у продаји је између 1.500 и 2.000 улазница - наводи Бајага. - Сви у публици ће бити са маскама. То је наш први концерт после наступа 7. марта у Осијеку. У Скопљу свирамо са македонским оркестром и хором.

- Наш менаџер Гане Пецикоза стално нам је предлагао да снимимо овако нешто - каже Бајага. - Никада нисам певао "Ја сам се ложио на тебе", "Моја драга", "Твоје очи", много људи воли песму из "Отворених врата"... За време короне смо се, углавном, бавили отказивањем концерата, схватили смо да једино може да нас извади то да седнемо и нешто радимо. Припремали смо албум два месеца, били месец дана у студију, и мислим да смо на добар начин искористили ово мртво време.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)