"МРТВАЧКИ ПЛЕС" ЋЕ БИТИ МРАЧАН ЗБОГ КОРОНЕ: Бора Ђорђевић, за "Новости", открива да "Рибља чорба" ради на новом албуму

М. Ћунковић

10. 08. 2020. у 07:30

МРТВАЧКИ ПЛЕС  ЋЕ БИТИ МРАЧАН  ЗБОГ КОРОНЕ: Бора Ђорђевић, за Новости, открива да Рибља чорба ради на новом албуму

Фото Марина Пешић

КОНЦЕРАТА нема, лето је, у музичком смислу, мртво, али Бора Ђорђевић не може да мирује.

Уосталом, свима који га деценијама познају јасно је да мировање код њега, у уметничком и креативном смислу, не постоји. Кукања нема, иако популарни рокер и његов бенд имају за чим да жале што се тиче промоције прошлогодишњег албума "Да тебе није". Низ несрећних околности, који је кулминирао пандемијом вируса корона, довео је до тога да ово издање, врло добро прихваћено од стране јавности, не буде, макар до сада, адекватно концертно промовисано.

- Ми смо као запете пушке - јавља се, за "Новости", Бора из Љубљане, где већ годинама живи са супругом Дубравком. - Последњи пут смо свирали 29. фебруара у Крању, и онда нас је задесила корона. Нисмо стигли да људски промовишемо одличан албум "Да тебе није", али чим ово зло прође, ето нас поново са вама.

Фото Марина Пешић

Легендарни рокер открива да пише нове песме, и да би, у догледно време, могао чак и да се деси нови албум. Сасвим сигурно - брже него што су многи предвиђали.

- Нешто сам мрачнији него обично, искључиво због проклетог вируса - констатује Бора.
Албум, ако га буде, вели Ђорђевић, треба да се зове Dance macabre. "Мртвачки плес" је чувена средњовековна, иконографска тема која приказује низ различитих парова и лешева или скелета. У ширем смислу, овај појам обухвата спектар ликовних, литерарних и музичких тема касног средњег века.
- Ако се, у међувремену, корона-трагедија заврши, тај албум можда нећемо ни издавати - напомиње Бора. - Целом бенду ова непланирана пауза тешко пада, и сви се надамо да ћемо ускоро на бину. Наш менаџер Бане Обрадовић је прележао корону, а остали се добро осећају.

ПРЕМИЈЕРА ТЕКСТА НОВЕ ПЕСМЕ

ПОЖЕЛЕО је Бора да премијерно у "Новостима" представи управо текст песме коју је компоновао гитариста Џинџер.

- Она још нема наслов, а ово је радна верзија - истиче Ђорђевић. -
Текст иде овако:
Заиста не волим што старим
постајем матора ленштина
не живим, само животарим
патим од разних болештина
Овде се осећам ко и сви странци
док задње дане одрађујем
све људе држим на дистанци
и самом себи досађујем
Гледам у сутра и не видим себе
можда ме нема у следећем пролећу
осим ако се не пробудим крај тебе
тебе сам волео, волим и волећу

Бора за наш лист увек чува ексклузиву, па је тако и сада решио да прво у "Новостима" открије детаље албума који је у стварању. На њему би требало да се нађу песме "Парада" и "Наше сунце прерано је зашло", које су припремане још за претходно издање, али су изостављене јер се нису концепцијски уклапале.

- Никола Зорић је написао музику за "Наше сунце прерано је зашло", а Вицко и ја за "Параду", и те песме су већ снимљене - подсећа Бора. - Уз то, Миша Алексић је компоновао једну класичну рокачину, а ту је и једна песма за коју је Видоја Божиновић Џинџер направио невероватну музику. Има још тога, и некако ми није важно да ли ће то да прође или не. Знам да постоје људи који ће те песме знати да цене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)