КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ПЕТ ПРИНЦЕЗА: Онлајн донаторско вече 7. септембра за изградњу куће породици Тасић на КиМ

М. Ћ.

09. 08. 2020. у 07:51

ЧУВЕНИ српски кошаркаш Марко Кешељ и хуманитарна организација "Срби за Србе" покрећу нови пројекат за изградњу куће породици Taсић са петоро малолетне деце, из села Горње Мочаре, на Косову и Метохији.

КРОВ НАД ГЛАВОМ  ЗА ПЕТ ПРИНЦЕЗА: Онлајн донаторско вече 7. септембра за изградњу куће породици Тасић на КиМ

Фото Срби за Србе

Тасићи тренутно живе у кући која није њихова, недалеко од средњовековног манастира Убожац, у општини Косовска Каменица. Власник планира да је прода, па је судбина деветочлане породице неизвесна.

- Овде живи неколико породица, свака кућа има по четворо-петоро деце и често, с осмехом, кажемо да има више деце него одраслих, јер је ово једно од малобројних села на Косову и Метохији где је то заиста тако - каже глава породице Драган Тасић. - Ми имамо пет малих принцеза на које сам највише поносан - Бојану (12), Анђелу (9), Тамару (7), Милицу (5) и Јовану (три месеца). Са нама живе и моја супруга Драгана, мајка Славојка и сестра Љубица, која је, нажалост, психички болесна. Живимо од социјалне помоћи, дечјих додатака и пољопривреде. Наравно, то није довољно за све наше потребе, али овде нам је лепо и не бисмо желели да идемо одавде.
За изградњу и опремање нове куће Тасића, неопходно је 30.000 евра. Поштујући прописане мере услед короне, друго по реду донаторско вече, овога пута онлајн, биће одржано 7. септембра од 19 часова, на јутјуб-каналу организације "Срби за Србе". Гледаоци ће моћи да уживају у пригодном програму и сви ће бити у прилици да слањем СМС порука на број 7763 учествују у прикупљању неопходне суме.

ХУМАНОСТ Марко Кешељ, Фото АТА Images

- Све што се догађа у последњих неколико месеци додатно нас је мотивисало да не одустајемо од намере да организујемо донаторско вече - казао је Марко Кешељ. - У складу са тренутном ситуацијом желели смо да будемо друштвено одговорни, тако да ће сви заинтересовани моћи да нас подрже донацијама пре саме вечере, али и да нам се придруже путем јутјуб-платформе. Позивам све људе доброг срца да нас подрже и ове године, како бисмо изградили дом још једној породици на Косову и Метохији. Покажимо да, чак и у овим тешким временима, нема предаје када је у питању наш народ у јужној српској покрајини.

Подсетимо, прошле године у Београду је одржано прво донаторско вече, на коме су сакупљена средства за изградњу куће породици Савић, такође са КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)